Πολιτική

Το στοίχημα Μητσοτάκη για την ευρωκάλπη του Ιουνίου

Το στοίχημα Μητσοτάκη για την ευρωκάλπη του Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άνοδο της συσπείρωσης διαπιστώνουν στην Πειραιώς.

Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάζει στην ανάγκη να αυξηθεί η σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και να εξασφαλιστεί υψηλή στήριξη στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εκτιμά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να εφαρμόζει σταθερά τις πολιτικές του και να αποφύγει σημάδια αστάθειας στην κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στους πολίτες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη» και εξήγησε ότι «θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ελπίζω ότι τον Ιούνιο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία». το βράδυ της 9ης που η ΝΔ θα συνεχίσει να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη σε αυτή τη χώρα, ώστε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις με ταχύτερους ρυθμούς που ωφελούν όλους. Ελληνίδες και κάθε Έλληνας».

Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης θα αναδεικνύει τα διλήμματα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας, αναζητώντας τρόπους εξουδετέρωσης της χαλαρής ψήφου, της ψήφου διαμαρτυρίας και της αποχής κυρίως πολιτών που εμπιστεύτηκαν την ΝΔ στις περσινές εθνικές εκλογές, αλλά δείχνουν επιφυλακτικοί.

Η συσπείρωση των νεοδημοκρατών, πάντως, όπως αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει αναστρέψει την πορεία της και άρχισε να ανεβαίνει, έστω με αργά βήματα. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμούν ότι η βελτιωτική αυτή τάση θα συνεχιστεί όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου και το ποσοστό που θα λάβει τελικά η ΝΔ θα είναι «αξιοπρεπές», αρκετά πάνω του 30% και πιθανόν μεγαλύτερο του 33,1% των ευρωεκλογών του 2019

Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπικές έρευνες, “η εκλογική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής”, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες από την πλευρά των πολιτών, που αγωνίζονται στην καθημερινότητά τους. Αυτό είναι ένα θέμα που κυριαρχεί στην προεκλογική ρητορική των γαλάζιων κομματικών στελεχών, προβάλλοντας κυρίως την “πρόοδο” που καταγράφεται σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής ζωής τους τελευταίους 10 μήνες.

Ενδεικτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στο TikTok και ανάρτησε ένα βίντεο για τα επιδόματα μητρότητας. Το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί σε μια σειρά πρόσφατων μεταρρυθμίσεων, όπως ο νέος δικαστικός χάρτης, ο νέος ποινικός κώδικας, η δράση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι νέες μέθοδοι αξιολόγησης και επιλογής για μη κρατικά πανεπιστήμια και θέσεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και τα απογευματινά χειρουργεία.

«Μιλάμε με θετικό λόγο εξηγώντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι ένα σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας και των επόμενων αναγκαίων για τη χώρα βημάτων», τονίζει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας. Ο στόχος της παρούσας κυβερνητικής θητείας, υπογραμμίζει, είναι η γρήγορη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη και η ανάκτηση του χαμένου εδάφους μιας «χαμένης δεκαετίας».

Σημαντικό κομμάτι της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας θα περιλαμβάνει και η οικονομία, την οποία θεωρούν ως «δυνατό και αξιοποιήσιμο χαρτί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση από την Standard & Poor’s των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments