Πολιτική

“Εμφύλιος” στην αριστερή πολυκατοικία

“Εμφύλιος” στην αριστερή πολυκατοικία

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εκατέρωθεν βολές ανάμεσα στα κόμματα της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Αναθερμαίνεται λιγότερο από 50 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου η άσβεστη «βεντέτα» ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, με αφορμή την υπόθεση Παπανώτα, αλλά με το βλέμμα επί της ουσίας στραμμένο στο κεντροαριστερό εκλογικό ακροατήριο.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώνει την επιθετική ρητορική κατά του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που Ανδρουλάκης και Χαρίτσης αποπειρώνται κεντροαριστερή «ρελάνς» βάζοντας στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι διττές επιθέσεις κατά της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ καθιστούν σαφές ότι πρόθεση του Κουμουνδούρου για τις ευρωεκλογές είναι να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος που “παρέχει ένα ουσιαστικό αντίβαρο στη δεξιά πτέρυγα του Μητσοτάκη”, δήλωσε την Κυριακή στέλεχος του κόμματος.

Η συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, στην οποία η βουλευτής της Νέας Αριστεράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου της επικρίνοντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώθηκε στα “σεξιστικά σχόλια” του Δημήτρη Παπανώτα, ως ένα ακόμη παράδειγμα της “εμμονής” του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα τον Νοέμβριο.

Ανάλογη αντίδραση προκάλεσε συνέντευξη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, στην οποία ο Αλέξης Χαρίτσης εκτίμησε ότι “το στοίχημα ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί για πάντα” και ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “αυτό που ενέπνευσε τη διακυβέρνηση της χώρας και αυτό που εμπιστεύτηκαν οι πολίτες”. Από την Κουμουνδούρου προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν τις επιθέσεις όχι μόνο των πρώην συντρόφων τους, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προβάλλει αφενός τη “σοβαρότητα και χρησιμότητα του ΠΑΣΟΚ” και αφετέρου τον “απολαυστικό διασκεδαστή” Κασσελάκη, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σε κάθε περίπτωση, στα όπλα που έχει πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης περιλαμβάνεται και η “παρουσία” του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου την Παρασκευή. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αρκέστηκε στην απλή παρουσία, αλλά ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί σε όλους τους υποψηφίους, εκλαμβάνεται από την Κουμουνδούρου ως ουσιαστικό σύμβολο συσπείρωσης και ενότητας, παρά τις ενστάσεις του πρώην πρωθυπουργού Κουμουνδούρου για τη νέα ηγεσία (“η πολιτική δεν είναι μόνο TikTok”). Πάντως, χωρίς να αποκλείονται υπαρκτές διαφορετικές οπτικές και ενστάσεις για την ηγεσία Κασελάκη, υψηλόβαθμα στελέχη που δεν ανήκουν στη νέα ηγεσία εκτιμούν ότι η κίνηση Τσίπρα θα “αγγίξει” κυρίως τη βάση.

Οπως και να έχει, κάπως έτσι, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποπειράται να επανασυνδεθεί με το ακροατήριο της Κεντροαριστεράς, αλλά και με παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, έχουν αποσυνδεθεί σε υψηλά ποσοστά από το κόμμα. Ανάλογη στόχευση είχε και το βίντεο που ανήρτησε από τη Νάξο, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης, στο οποίο αναφερόταν στην παρακαταθήκη του Μανώλη Γλέζου. Δεν είναι τυχαίο ότι η στροφή αυτή έρχεται έπειτα από την «γκρίνια» και την αμηχανία που προκλήθηκε στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τις αναφορές Κασσελάκη στο «θαύμα» της βάπτισής του, αλλά και στον χαρακτηρισμό του ΝΑΤΟ ως «ιερής αμυντικής συμμαχίας», που εκλήφθηκαν ως εχθρικές με την παράδοση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments