Πολιτική

Κασσελάκης και πολιτικός ναρκισσισμός

Κασσελάκης και πολιτικός ναρκισσισμός

Πηγή Φωτογραφίας: [367570] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με την πολιτική αυταρέσκεια "φλερτάρει" ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αφασία της προεκλογικής περιόδου έχει πιθανόν αριθμητική εξήγηση: το πολιτικό σκηνικό έχει παγιωθεί και οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν αυξομειώσεις ούτε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Κανείς δεν απειλεί την κυριαρχία Μητσοτάκη, ούτε μπορεί να μετουσιώσει την υφέρπουσα τιμωρητική παρόρμηση για την κυβέρνηση σε πλειοψηφική αντιπρόταση.

Πλησιάζουμε λοιπόν στις 9 Ιουνίου με το εκλογικό αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο. Οι υποψηφιότητες πολλών τηλεοπτικών προσωπικοτήτων και αθλητών έχουν κρατήσει τους σοβαρούς ψηφοφόρους μακριά από το ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο, με μοναδικό κίνδυνο να ενισχυθεί η αποχή.

Ο Κασσελάκης φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την εκλογική καταστροφή. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που τον οδηγούν στην υποτίμηση της πολιτικής. Ο Στέφανος χρησιμοποιεί το πρόσχημα της επανένωσης της Αριστεράς για να συντηρήσει ένα ευμετάβλητο κοινό και όσους γενικά προτιμούν την κενολογία, τις πομπές και τις φιγούρες. Προσπαθεί να χτίσει ένα κίνημα ανθρώπων – ευτυχώς μειοψηφία αυτή τη στιγμή – που βλέπουν την πολιτική ως αστείο και τρόπο ζωής και όχι ως μια νέα Αριστερά. Όχι με όρους πολιτικής επικοινωνίας, αλλά με όρους ναρκισσιστικής ευπάθειας. Αυτός ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, με στοιχεία ριάλιτι για να προσεγγίσει τους τηλεθεατές, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στη χώρα, στην ποιότητα της πολιτικής και γενικότερα, στην ήδη εύθραυστη πολιτική ηθική.

Πώς μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να πάρει στα σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ όταν βλέπει τον Κασελάκη να πλέει στο Αιγαίο, να συναρμολογεί πέντε-έξι κάμερες και να ποζάρει σαν τον Ντι Κάπριο στον Τιτανικό; Το επόμενο πλάνο δείχνει τον εθνικό ναρκισσιστή να απλώνει μια πετσέτα, να είναι καλυμμένος με λάδι και να κάνει ηλιοθεραπεία σαν τουρίστας . Και αναρωτιέται γιατί του παίρνουν επανειλημμένα συνεντεύξεις για τον τρόπο ζωής του. Διότι σε αυτές επιδεικνύει πρωτοφανή μεγαλοστομία (είσαι ο λογιστής μου;) για την οικονομική του άγνοια και το άγχος του να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Και θα δυσαρεστηθεί αν οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου επιβεβαιώσουν ότι το μόνο που χρειάζεται για να εδραιωθεί στην ελληνική πολιτική είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα και αχαλίνωτου ναρκισσισμού.

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ φαίνεται να συνέρχεται από το σοκ της απογοήτευσης που προκάλεσαν τα Τέμπη, η Κυριακή Γρίβα και η ακρίβεια- όσοι ψήφισαν ΝΔ συσπειρώνονται ξανά, αφού είδαν τον Κασσελάκη να διαγράφει την πολιτική ατμόσφαιρα και να γοητεύει μόνο με την προσωπικότητά του.

Μερικοί χαμένοι σε όλη αυτή την περίοδο ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ. Δεν προσελκύει νέους ψηφοφόρους και φαίνεται να χάνει παλιούς λόγω του οργισμένου αριστερού προφίλ που επέλεξε να υποστηρίξει. Ωστόσο, αν προσαρμόσει την τακτική του μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, δεν έχει χάσει κανένα στοίχημα.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή, το ευρωπαϊκό ζήτημα είναι μια χαμένη υπόθεση. Το μήνυμα σοβαρότητας για τις ευρωεκλογές που στέλνουν τα κόμματα ακυρώνεται από τον μεγάλο αριθμό των ψηφοδελτίων που περιλαμβάνουν αρκετούς υποψηφίους με κύριο κριτήριο την αναγνωρισιμότητα του ονόματος. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βλέπει την Ευρώπη ως το μεγάλο στοίχημα του ελεύθερου κόσμου και αντιτίθεται στις δυνάμεις της αστάθειας στη Δύση, δεν μπορεί να διαλέξει τα ψηφοδέλτιά της από τα τηλεοπτικά πάνελ και τις δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments