Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Φάμελλο:Περίεργο να ζητούν συζήτηση για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται “λεφτόδεντρα”

Κυβερνητικές πηγές για Φάμελλο:Περίεργο να ζητούν συζήτηση για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται “λεφτόδεντρα”
Όπως τόνισαν οι πηγές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο αίτημα που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη τοποθέτησή του στη Βουλή

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν την απόφαση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Όπως τόνισαν οι πηγές της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο αίτημα που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη τοποθέτησή του στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. 

Οι ίδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι μια συζήτηση που προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι «ευχάριστο γεγονός» και εκτιμούν παράλληλα ότι είναι περίεργο να ζητείται από αυτούς που ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα. «Μέχρι τότε, καλό είναι να έχουν κοστολογήσει και το πρόγραμμα τους», λένε οι ίδιες πηγές.

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων «για την ακραία ακρίβεια, τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» κατέθεσε πριν από λίγα λεπτά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στη σχετική επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος και απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αναφέρεται ότι: «Η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε σειρά βασικών αγαθών, όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, φέρνει σε απόγνωση τα νοικοκυριά, που σχεδόν κάθε εβδομάδα έρχονται αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων, αλλά και κλάδους της οικονομίας όπως η αγροτική παραγωγή και ο δευτερογενής τομέας. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα σημαντικές παραγωγικές μονάδες της χώρας βάζουν λουκέτο, ως απόρροια ιδίως της ενεργειακής κρίσης.

Η χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια κατακτά συχνά αρνητικές πρωτιές στο κόστος ενέργειας (ρεύματος και καυσίμων) κάτι που επαναλαμβάνεται και επιβεβαιώνεται το τελευταίο διάστημα στα πρατήρια της χώρας. Εντός του Μαρτίου, πριν από την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα καταγράφηκε ως η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρωζώνη στη βενζίνη, ενώ ακόμα και χωρίς τους υψηλότατους φόρους η τιμή της αμόλυβδης υπήρξε μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μέχρι στιγμής οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποδεικνύονται μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εφόσον η χώρα μας από τον Οκτώβριο του 2023 επιδίδεται σε έναν πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων, και η ίδια κατάσταση εξακολουθεί και τον Μάρτιο: δεύτερη με 5,4% μετά τη νησιωτική Μάλτα, ενώ σε επίπεδο ευρωζώνης οι αυξήσεις μέσα σε ένα χρόνο ήταν μόλις 1,7%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments