Πολιτική

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος κλείνουν το “ιερό μέτωπο”

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος κλείνουν το “ιερό μέτωπο”

Πηγή Φωτογραφίας: [355297] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ "ΣΧΙΣΤΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Που και πότε θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μια σειρά κινήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η ένταση στον άξονα του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία βαίνει προς αποκλιμάκωση. Μπορεί, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην είχαν κοντραριστεί ευθέως και επί προσωπικού, στους κόλπους της Ιεραρχίας, όμως, υπήρξαν σκληρές διατυπώσεις, ενώ ήδη αρκετοί μητροπολίτες επιτέθηκαν σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ με φόντο το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Δύο εξελίξεις, όμως, ήρθαν μέσα σε μια μέρα για να σηματοδοτήσουν το τέλος του «ιερού μετώπου». Η πρώτη, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι «η εκκλησία δεν εκδικείται», με φόντο την επίθεση μέσα σε ναό εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, αλλά και του «εξάψαλμου» που άκουσε από ιερέα στην Πάτρα η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου. Η δεύτερη, η επισημοποίηση της επαφής που ήταν εδώ και μέρες στα σκαριά, δηλαδή της κοινής μετάβασης του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πρωί της Παρασκευής σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας, οι οποίες αποτελούν έργο ζωής για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους βουλευτές, κυρίως στην επαρχία, είναι οι παρεμβάσεις ορισμένων ιερέων που αποδοκιμάζουν όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και εκφράζουν προβληματισμό για τον ρόλο που θέλουν να παίξουν ενόψει των ευρωεκλογών. Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα επέλθει αποκλιμάκωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και οι σχέσεις με τον κορμό της Εκκλησίας αποκαθίστανται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή κοινή επίσκεψη στο Δήλεσι Βοιωτίας όπου λειτουργούν υπό την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής παιδικός σταθμός και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Αμέσως μετά θα έχουν και ένα σύντομο τετ α τετ πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Ωρωπό, όπου θα μιλήσει σε πολίτες. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει ικανοποίηση και για την χθεσινή παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος αποδοκίμασε τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία στην Καβάλα και καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ισχυρός ο συμβολισμός από την προετοιμασία της κοινής εμφάνισης Μητσοτάκη και Ιερώνυμου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και λιγότερο από 45 ημέρες μέχρι την πολιτική αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είχαν απευθείας επικοινωνία και προγραμματίζουν να επισκεφθούν από κοινού κοινωνική δομή που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την Παρασκευή. Εξάλλου ο Μητσοτάκης προγραμματίζει προεκλογική βόλτα στην περιοχή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments