Πολιτική

Ο Κ. Μητσοτάκης και η μάχη της καθημερινότητας

Ο Κ. Μητσοτάκης και η μάχη της καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [368383] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σταδιακά κερδίζεται ο αγώνας της καθημερινότητας.

Σαράντα οκτώ ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου κι έχοντας ολοκληρώσει τη νομοθέτηση του βασικού κορμού των μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου, η κυβέρνηση βάζει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τα θέματα της καθημερινότητας. Ακρίβεια, εγκληματικότητα, παρατυπίες και χρόνιες παθογένειες, «αναβαθμίζονται» με το Μέγαρο Μαξίμου να προτάσσει την αντιμετώπισή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε  σειρά επισκέψεων στην Αττική, μεταξύ των οποίων και στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου και του Ρέντη, προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο οι πληθωριστικές πιέσεις και η ακρίβεια αναγνωρίζονται ως μείζονα προβλήματα, αλλά ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων που σταδιακά αρχίζουν να αποδίδουν αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μέτρα που έχουν προσθέσει τέσσερις κατηγορίες τροφίμων για να προσφέρουν στους καταναλωτές νέες διεξόδους, όπως το “Καλάθι των νονών”, το οποίο περιέχει λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και παιχνίδια, και το “Πασχαλινό Καλάθι”, το οποίο αποτελεί επέκταση του “Καλαθιού του νοικοκυριού”. Το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο και ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εγκληματικότητα είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες.

Από την παραβατικότητα και τη βία των ανηλίκων μέχρι την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού εντός και εκτός γηπέδων, η καταπολέμηση του εγκλήματος αποτελούσε πάντα την πρώτη μας προτεραιότητα. Η τραγική δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο αποτέλεσε ορόσημο για τη λήψη μέτρων στο γήπεδο, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται. Τέσσερις μήνες αργότερα, η αστυνομία ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση, συλλαμβάνοντας και διώκοντας περισσότερα από 60 άτομα μετά από μια πολύμηνη έρευνα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό αποσκοπεί στην ενοποίηση των υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν αυτόνομα, στην αύξηση της διαλειτουργικότητάς τους και στη σφράγισή τους με τον υψηλότερο επαγγελματισμό και ισχύ.

Μετά από σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των υπουργών που αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας ανά περιφέρειες: ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει την Περιφέρεια Κρήτης, ο Μάκης Βορίδης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Χρήστος Σταϊκούρας την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Νϊκος Δένδιας την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, ο Δημήτρης Καιρίδης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Κώστας Σκρέκας την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Κωστής Χατζηδάκης την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Σοφία Ζαχαράκη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Όλγα Κεφαλογιάννη την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και η Δόμνα Μιχαηλίδου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments