Ελλάδα

Με σκόνη ξύπνησε και σήμερα η Αττική

Με σκόνη ξύπνησε και σήμερα η Αττική

Πηγή Φωτογραφίας: [369066] ΕΝΤΟΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πότε υποχωρεί το πορτοκαλί πέπλο, πού θα βρέξει.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται, όμως αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά με τη σκόνη να είναι ορατή ακόμα και νωρίς το πρωί.

Ωστόσο χθες οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμοσφαιρά δημιούργησαν ένα πορτοκαλί πέπλο που κάλυψε ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας απόκοσμο σκηνικό. Παράλληλα σημειώθηκε και αύξηση της προσέλευσης ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία, με τους πνευμονολόγους να συνιστούν προσοχή και περιορισμό των μετακινήσεων για τις ευπαθείς ομάδες.

Το απόκοσμο σκηνικό αποτυπώθηκε και σε ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κώστα Λαγουβάρδου, στο Facebook. Ανεβάζοντας φωτογραφία από το Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη, γράφει στην ανάρτησή του: «Η αποικία μας στον Άρη».

Δύσκολη ήταν η κατάσταση και σε περιοχές της Ηλείας, με την αφρικανική σκόνη να κρύβει τον ουρανό, όπως φαίνεται από εικόνες στο λιμάνι του Κατάκολου, στην παραλία της Καρούτας και στην περιοχή της Ζαχάρως.

Τοπίο στην ομίχλη και στα Χανιά με την αφρικανική σκόνη να είναι έντονη και την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μάλιστα, σήμερα ο υδράργυρος στην πόλη ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα ξεκινήσει να υποχωρεί απο το πρωί της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας το κοκτέιλ σκόνης με υψηλές θερμοκρασίες ως «thirty – dirty».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments