Διεθνή

Μπάιντεν από τη Φλόριντα: Ο Τραμπ φταίει για τον «εφιάλτη» με τις αμβλώσεις

Μπάιντεν από τη Φλόριντα: Ο Τραμπ φταίει για τον «εφιάλτη» με τις αμβλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden speaks during a campaign event on manufacturing and buying American-made products at UAW Region 1 headquarters in Warren, Mich., Wednesday, Sept. 9, 2020. (AP Photo/Patrick Semansky)

Οι αμβλώσεις αποτελούν κορυφαίο ζήτημα στις εκλογές του 2024 και οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι οι σκληροί περιορισμοί όπως στη Φλόριντα και την Αριζόνα, που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επικύρωσε πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων με νόμο του 1864, θα ωθήσουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε την Τρίτη τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του για τους νέους περιορισμούς στις αμβλώσεις στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Τάμπα, καθώς οι Δημοκρατικοί εντείνουν την προσπάθειά τους να κερδίσουν την πολιτεία που αποτελεί έδρα του Τραμπ. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα άνοιξε τον δρόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, χρονικό διάστημα κατά το οποίο πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ότι είναι έγκυοι. «Ας είμαστε πραγματικά ξεκάθαροι: υπάρχει ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για αυτόν τον εφιάλτη», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Και καυχιέται για αυτό. Ο Ντόναλντ Τραμπ». «Θα έπρεπε να είναι συνταγματικό δικαίωμα», δήλωσε ο Μπάιντεν για τις αμβλώσεις. «Αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα της πολιτείας. Πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών».

Οι αμβλώσεις αποτελούν κορυφαίο ζήτημα στις εκλογές του 2024 και οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι οι σκληροί περιορισμοί όπως στη Φλόριντα και την Αριζόνα, που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επικύρωσε πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων με νόμο του 1864, θα ωθήσουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μπάιντεν. Οι αμερικανοί ψηφοφόροι απορρίπτουν σε συντριπτικό ποσοστό τις αυστηρές απαγορεύσεις των αμβλώσεων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τα πολιτειακά δημοψηφίσματα. Η πρόσβαση στις αμβλώσεις είναι πλέον σχεδόν αδύνατη στις νότιες πολιτείες λόγω των νέων νόμων, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικανούς.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ανησυχεί ότι οι ψηφοφόροι θα τον καταστήσουν υπεύθυνο για τη σκληρότητα και το χάος που δημιούργησε», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Εμείς το κάνουμε. Θα πρέπει να λογοδοτήσει». Η μάχη για τη Φλόριντα Η Φλόριντα έχει 30 εκλέκτορες και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μια αμφίρροπη πολιτεία, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αυξήσει τη διαφορά από τους Δημοκρατικούς. Κάποιοι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι αυτή τη φορά, τα πράγματα ίσως αλλάξουν, σημείωσε το Reuters. Ο Τραμπ κέρδισε τη Φλόριντα το 2020 με 51,2% των ψήφων έναντι 47,9% του Μπάιντεν. Το 2022, ο Ρεπουμπλικανός Ρον ΝτεΣάντις κέρδισε την κούρσα του κυβερνήτη με συντριπτική διαφορά, με 59,4% των ψήφων. Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόριντα, Νίκι Φριντ, δήλωσε στο Reuters ότι αυτή τη φορά έχει δει περισσότερες επενδύσεις σε διαφήμιση, στελέχωση και άνοιγμα νέων γραφείων στην πολιτεία από την προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν. Ο αμερικανός πρόεδρος κατανοεί ότι «είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε», είπε η Φριντ. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στην πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments