Πολιτική

“Λιώνουν οι πάγοι” μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης

“Λιώνουν οι πάγοι” μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ -ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μήνυμα συμφιλίωσης ανάμεσα στις δύο πλευρές πρόκειται να δώσει η συνάντηση Ιερώνυμου - Μητσοτάκη.

Η κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Δήλεσι κλείνει το «ιερό μέτωπο» που είχε ανοίξει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με τον γάμο των ομοφύλων. Η συνάντηση υψηλού συμβολισμού που έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται προ των πυλών του Πάσχα και με τους βουλευτές της ΝΔ από το τέλος της εβδομάδας να επιστρέφουν στις περιφέρειές τους, όπου θα παρευρίσκονται ακόμα πιο συχνά -λόγω των ημερών- σε Ακολουθίες στις εκκλησίες.

Η κοινή εμφάνιση και επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος στέλνει μήνυμα “συμφιλίωσης” και κλείνει την απόσταση που δημιούργησε η πολιτική κατάσταση των τελευταίων μηνών, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία έχουν σημάνει εκλογικοί “συναγερμοί” σε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου. Μία από τις ανησυχίες των βουλευτών, ιδίως των τοπικών, είναι η παρέμβαση ορισμένων ιερέων που αποδοκιμάζουν όσους ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αφορμή το επεισόδιο στην Καβάλα σε βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από ιερείς και πιστούς που συνεχίζουν να παίρνουν “επιθετικές” θέσεις κατά κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ. Από το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι επήλθε αποκλιμάκωση στο θέμα και ότι αποκαθίστανται οι σχέσεις με τον κύριο κορμό της Εκκλησίας.

Τα “γαλάζια” στελέχη θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους μετά το Πάσχα, όταν θα μπουν στην τελική ευθεία για την ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου. Στην υπό διαμόρφωση ομάδα εντάσσονται και βουλευτές, για τους οποίους ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται να τους ρίξει στη “μάχη”. Μαζί με τους έμπιστους συνεργάτες του Θανάση Νέζη και Μιχάλη Μπεκίρη, οι οποίοι γνωρίζουν το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος και έχουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομαδικές συναντήσεις στο Μαξίμου με όσους ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τις εκλογικές τους περιφέρειες, προκειμένου να αναλύσουν τα βασικά μηνύματα που πρέπει να περάσουν στους ψηφοφόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments