Πολιτική

Ο πολυμέτωπος αγώνας Κασσελάκη

Ο πολυμέτωπος αγώνας Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όσο πιο κοντά στη ΝΔ είναι ο βασικός εκλογικός στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αφήγημα της «ανατροπής» και του «σοκ» επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο μεγάλος «κίνδυνος» που διατρέχει είναι να περάσει κάτω από τον πολύ ψηλό πήχη που ο ίδιος έχει θέσει. Όχι πως στην Κουμουνδούρου θα είναι δυσαρεστημένοι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να ξεπεράσει το 17,8% του καλοκαιριού και παράλληλα μειώσει σημαντικά τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, η γαλάζια παράταξη θα έχει κάθε δικαίωμα το βράδυ της 9ης Ιούνιου να απαντά πως ο στόχος της νίκης που είχε θέσει ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου δεν επετεύχθη.

Είναι σαφές πως ο πρόεδρος του κόμματος πιέζει για μια “ένεση” που θα τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δείξει στους αμφιταλαντευόμενους και αναποφάσιστους πολίτες ότι η ψήφος στην αντιπολίτευση δεν θα πάει σε καμία περίπτωση χαμένη. Ο αγώνας είναι πολύπλευρος, αλλά η Κουμουνδούρου θέλει να επικεντρωθεί στην κριτική εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς θα μείνουν αναπάντητες.  Σε συνέντευξή της σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Βούλα Κεχαγιά απευθυνόμενη στη Χαριλάου Τρικούπη είπε πως «ο κ. Ανδρουλάκης παίζει την τελευταία του ζαριά στην ηγεσία του κόμματος, όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, γιατί μετά από τόσα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν κατάφερε να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική που να απειλήσει έστω και τη δεύτερη θέση». Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει τον Στέφανο Κασσελάκη «ευχάριστο διασκεδαστή».  

Όσον αφορά τους πρώην συντρόφους της Νέας Αριστεράς, εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι “στόχος τους δεν είναι να χτυπήσουν τη δεξιά του Μητσοτάκη, αλλά να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ανατραπούν πολιτικά”. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι “το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε οριστικά”.

Ο δεύτερος Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε το νησιωτικό του ταξίδι, αν και η κακοκαιρία τον ανάγκασε να διανυκτερεύσει χθες στην Αστυπάλαια. Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν πρώτα η καθημερινότητα και οι ανάγκες των ελληνικών νησιών. “Ο “αιγαιοπελαγίτικος άνεμος” δεν φύσηξε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το καλοκαίρι και στην Κουμουνδούρου η απήχηση του Στέφανου Κασσελάκη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο στις νεότερες ηλικίες, αλλά και σε κοινότητες που δεν είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ”. Η “αναβάπτιση” του κόμματος σε σχέση με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και εκείνους της κεντροαριστεράς συνεχίζεται, μαζί με τους κινδύνους που έχουν τέτοια εγχειρήματα στην προεκλογική περίοδο. Ακόμη και από την Αμοργό, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί. “Υποσχέθηκα στο κόμμα και στην κοινωνία ότι οι αρχές μας δεν θα αλλάξουν, ότι είμαστε η προοδευτική δημοκρατική παράταξη της χώρας. Το κόμμα θα είναι ανοιχτό, θα έχει τις ρίζες του στην κοινωνία και θα ενδυναμώνει τα μέλη και τους φίλους του”.

Σε αυτή τη φάση, ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει μολύβι και χαρτί και σημειώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιωτικών κοινοτήτων, καθώς και τις προτάσεις που κατατίθενται από πολίτες και φορείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments