Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική καμπάνια με οδηγό τις εκλογές του 2023

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική καμπάνια με οδηγό τις εκλογές του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: [368536] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η καμπάνια του 2023 αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη και αποφάσισαν να κινηθούν σε αντίστοιχο μοτίβο και τώρα, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας θα βρεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα κινηθεί με περιοδείες σε πολλές περιοχές της χώρας και συχνή παρουσία στα μέσα επικοινωνίας. Από την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζεται να περιοδεύσει στη Δυτική Ελλάδα. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προγραμματίζεται περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου και τη Μεγάλη Παρασκευή θα βρεθεί στην Κρήτη. Ακόμη, οργανώνεται πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της χώρας για αμέσως μετά το Πάσχα. Παράλληλα, μεταξύ των εξορμήσεων στην περιφέρεια θα συνεχισθούν οι επισκέψεις σε περιοχές του λεκανοπεδίου, όπου θεωρείται κρίσιμο να καταφέρει το κόμμα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Τη Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Εκεί, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ζητήματα ακρίβειας και ανέφερε στοιχεία της Eurostat για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων τον Μάρτιο, ο οποίος είπε ότι ήταν «πάνω από τρεις φορές ο μέσος όρος της ΕΕ» στην Ελλάδα. «Η πολιτική σταθερότητα δεν θα κριθεί από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Κρίνεται η αλαζονεία της κυβέρνησης να αδιαφορεί για τα πραγματικά ζητήματα των πολιτών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Όπως φάνηκε πρόσφατα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει και σε πιο «δυναμική» παρουσία στα social media. Στόχος όλης αυτής της κινητικότητας είναι το κόμμα να καταλάβει έναν επικοινωνιακό «χώρο» παρόμοιο με αυτόν του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο διαδίκτυο και την τηλεόραση.

Θα διοργανωθούν επίσης περιοδείες σε όλη τη χώρα για στελέχη του κόμματος σε συνεργασία με τοπικές κομματικές οργανώσεις. Σκοπός είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας με τη βάση. Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το διπλή αποχώρηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατρέχει κάθετα την οργανωτική του δομή και επηρεάζει οργανώσεις βάσης σε ορισμένες περιοχές, οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί ή και διαλυθεί.

Το ΠΑΣΟΚ δεν καταμερίζει τομείς ευθύνης, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά “εκχωρεί” συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές σε συγκεκριμένα στελέχη. Όπως λένε, πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία κατά την οποία θα κινητοποιηθούν όλα τα επίπεδα της παράταξης ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες που εκφράζονται σε κάθε περιοχή. Σε ό,τι αφορά τα προεκλογικά σποτ ήδη «τρέχει» μια καμπάνια στα social media, με βίντεο που επικεντρώνονται στην καθημερινότητα των πολιτών και αντιτίθενται στην «εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης».

Τέλος, μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να εδράζεται κυρίως στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, αλλά το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη υπογραμμίζει πως οι επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει να αγνοηθούν ως βασικό σταυροδρόμι για το μέλλον της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα τεθούν όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας. https://www.pagenews.gr/2024/04/23/politiki/androulakis-stis-9-iouniou-den-krinetai-i-politiki-statherotita-krinetai-i-kybernitiki-alazoneia/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments