Πολιτική

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη: δημοσκοπήσεις και debate στη Βουλή

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη: δημοσκοπήσεις και debate στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

Με την ανακήρυξη του τελικού αριθμού των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, κλείνει ακόμα μία εκκρεμότητα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Α1 Πολιτικό Τµήµα του Αρείου Πάγου, όπου αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, στην ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τύχη του κόμματος των Σπαρτιατών μετά την αίτηση ακύρωσης της συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές, που κατέθεσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στην πράξη, πάντως, η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά 11 μελών του “σπαρτιατικού” κόμματος προοιωνίζεται τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου και οι συνταγματολόγοι εξετάζουν τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν αν τελικά τα μέλη του κόμματος διαγραφούν.

Το ένα είναι ότι οι έδρες θα κατανεμηθούν σε άλλα κόμματα, ενώ το άλλο είναι ότι θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 12 περιφέρειες όπου οι “Σπαρτιάτες” εξέλεξαν τους βουλευτές τους.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν σε μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους πολίτες να ψηφίζουν ταχυδρομικά από οπουδήποτε.

Αν και η προθεσμία για την επιστολική ψήφο λήγει τη Δευτέρα, η επιστολική ψήφος δεν είναι μόνο για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, με πάνω από 121.000 αιτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες υποβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Το 72% των αιτήσεων προέρχεται από το εσωτερικό της Ελλάδας, ενώ οποιοσδήποτε είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, μπορεί να υποβάλει αίτηση στην ίδια πλατφόρμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Απριλίου.

Το debate στη Βουλή Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (Opinion Poll), η Νέα Δημοκρατία έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 18,1% και τα κόμματα σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν μάχη με φόντο τη φτώχεια που επηρεάζει τα ζητήματα της καθημερινότητας και τα οικονομικά των νοικοκυριών.

Στη συζήτηση για τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών, το αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση “για το τεράστιο κύμα αδράνειας που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία” μετά το πρόσφατο “τραγικό δυστύχημα”, οδήγησε στη μεταφορά της “συζήτησης” σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζουν το κλίμα δρομολογώντας την ψήφιση μέχρι και το Πάσχα τεσσάρων νομοσχεδίων, μεταξύ αυτών την «αναμόρφωση του προγράμματος “Στέγαση και εργασία για τους αστέγους” και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας», ενώ ταυτόχρονα ποντάρουν πολλά στην ανάδειξη των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως οι συνεχείς παρεμβάσεις στην αγορά με στόχο τη μείωση των τιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments