Πολιτική

Άδωνις: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θάνατο του πατέρα του Καλλιάνου [vid]

Άδωνις: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θάνατο του πατέρα του Καλλιάνου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)-screenshot MEGA//Τη δρομολόγηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών σχετικά με το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα – Το Αττικό είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο

Τη δρομολόγηση Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών σχετικά με το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,ο υπουργός Υγείας συλλυπήθηκε πριν από όλα τον Γιάννη Καλλιάνο, λέγοντας «τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για τον φίλο μου και συνάδελφό μου βουλευτή. Έκανε ό,τι μπορούσε για τον πατέρα του. Έχω χάσει τον πατέρα μου πολύ νέος και τον καταλαβαίνω. Του αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες, τις οποίες κατέβαλε για τον πατέρα του».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις υπενθύμισε την υπουργική ιδιότητά του και επέμεινε ιδιαίτερα στο σπουδαίο έργο, που κάνουν καθημερινά οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας: «Είμαι υπουργός Υγείας, δεν είμαι γιατρός. Δεν υπεισέρχομαι ποτέ σε ιατρικά ζητήματα. Οξυγόνο, φάρμακα, νοσηλευτές και γιατροί υπήρχαν στο Αττικό Νοσοκομείο και αυτή είναι η δουλειά του υπουργού. Διατάχθηκε ΕΔΕ μετά το θάνατο, για να καταγραφούν ενόρκως όλα τα πραγματικά περιστατικά, για το εάν έχει τηρηθεί η διαδικασία. Η εικόνα που έχω, είναι πως έχουν τηρηθεί πλήρως τα πρωτόκολλα. Το ΕΣΥ ήταν εκεί».

Συνολικότερα, σύμφωνα πάντοτε με τον υπουργό Υγείας, «δεν πρέπει να μιλάμε απαξιωτικά για τους γιατρού και το Αττικό. Έχουμε καλούς γιατρούς στο ΕΣΥ και το Αττικό είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο. Ο δε συγκεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, για τον οποίο γίνεται εκτενής λόγος, έχει εξαιρετικά καλή φήμη.

«Και θέλω να προσθέσω», συμπλήρωσε ο Άδωνις, πως «το ΕΣΥ σώζει χιλιάδες ζωές καθημερινά. Στη δημοσιότητα δεν βγαίνει ποτέ το καλό, αλλά το αρνητικό. Και αυτό αδικεί το ΕΣΥ και την εικόνα που πρέπει να έχουμε γι’ αυτό Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά τα προβλήματα δεν σημαίνει πως είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ. Θυμίζω πως η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευθεί, επαίνεσε το δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρώτο θέμα στην Ε.Ε. είναι το έλλειμμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Το έλλειμμα αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του ΕΣΥ. Αλλά το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό. Ακόμη και η Κύπρος, στην οποία εργάζεται ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, με τις διπλάσιες αμοιβές, έχει ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Ερωτηθείς, ακόμη, για τη δημοσκόπηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο Άδωνις απάντησε πως «επιστρέφουμε στα νούμερα και στα ποσοστά πριν από την πανδημία. Μέσα στην πανδημία, είχαμε ραγδαία βελτίωση της εικόνας του δημοσίου συστήματος υγείας. Μάλιστα, έχουμε διπλασιασμένα τα ποσοστά αποδοχής για τον προσωπικό ιατρό. Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται «επιβαρυμένος» όλος ο τομέας της υγείας. Και αυτό το ερμηνεύω ως μια αυτόματη στροφή προς τη συνήθη εικόνα για τη δημόσια υγεία μετά την πανδημία», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments