Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης πού θα βρει 11 δις για την υγεία; [vid]

Άδωνις: Ο Κασσελάκης πού θα βρει 11 δις για την υγεία; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Ο Βελόπουλος ηθικά και ποινικά υπεύθυνος σε περίπτωση επεισοδίων σε ναούς

Τις ευθείες βολές του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την υγεία.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας στιγμάτισε την επιπολαιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και υποστήριξε πως οι απόψεις του Κυριάκου Βελόπουλου για τυχόν επεισόδια σε Ιερούς Ναούς καθιστούν ηθικά και ποινικά υπεύθυνο τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Ο Κασσελάκης ζητά πρόσθετες δαπάνες για την υγεία που αντιστοιχούν σε 4 ΕΝΦΙΑ»

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην άποψη του Κασσελάκη για 5% για την υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «ο Κασσελάκης είπε πως οι δαπάνες πρέπει να είναι κατ’ ελέχιστον 5%. Στη συνέχεια, είπε πως δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, αλλά πως ζήτησε αύξηση των δαπανών κατά 5%. Με άλλα λόγια, ο Κασσελάκης ζήτησε ουσιαστικά τον διπλασιασμό των δαπανών για την υγεία. Δηλαδή, να πάμε στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Κασσελάκης έδωσε 11 δις! Όμως αυτό το ποσό είναι υπέρογκο, αντιστοιχεί σε 4 ΕΝΦΙΑ! Το πρόγραμμα Κασσελάκη είναι πιο ακριβό ακόμη και από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κασσελάκης είναι άσχετος με την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. Κάθε φορά που μιλάει πετάει και ένα μαργαριτάρι, κι ας μας τον παρουσίαζαν ως ένα λαμπρό οικονομολόγο, με σπουδαία καριέρα σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς».

«Θα κινηθώ νομικά κατά του Βελόπουλου σε περίπτωση επεισοδίου σε βάρος μου σε Ναό»

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς επίσης και για τη χθεσινή βιαιοπραγία στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η χθεσινή παρέμβαση και όσα είπε ο Βελόπουλος είναι σφόδρα αντιχριστιανικά. Ο Βελόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να κρίνει ποιοι θα μπαίνουν στους Ιερούς Ναούς. Αν ήταν πράγματι Χριστιανός, θα ήξερε πως η είσοδος στους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς είναι ανοιχτή προς όλους.

Το πολιτικό ζήτημα είναι ότι ο Βελόπουλος προτρέπει τους οπαδούς του στο να κάνουν επιθέσεις εναντίον των βουλευτών. Εργαλειοποιεί πολιτικά την Ιερή και Μεγάλη Εβδομάδα. Και το «παίζει» και Χριστιανός. Δεν πρέπει να βάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα στον πολιτικό ανταγωνισμό. Αν μου κάνει κάποιος επίθεση σε ναό, θα κινηθώ νομικά κατά του Βελόπουλου. Θα είναι ηθικά και ποινικά υπεύθυνος σε περίπτωση κινήσεων κατά βουλευτών. Είναι άσχετος με τον χριστιανισμό. Έχει διαπράξει μεγάλο αμάρτημα. Πρέπει να εξομολογηθεί άμεσα».

Αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο σωματικής βίας στη Βουλή, επισημάνθηκε ότι «η τιμωρία του κ. Φλώρου πρέπει να είναι παραδειγματική. Οι ψηφοφόροι αυτών των κόμματων πρέπει να σκεφτούν αν η ψήφος τους έπιασε τόπο. Μιλάμε για μπουνιές μέσα στη Βουλή. Επίσης, άκουσα τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και λέγεται ότι έβρισε τη μητέρα του κ. Φλώρου. Ο Βελόπουλος κάλυψε άμεσα το βουλευτή του. Όμως, αν στο δικαστήριο αποδειχθεί πως ο κ. Γραμμένος έβρισε τη μητέρα του κ. Φλώρου, ο Βελόπουλος θα βρεθεί σε δεινή θέση και θα πρέπει να δράσει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, λέω στους ψηφοφόρους αυτών των κομμάτων ότι πρέπει να ψηφίζουμε σοβαρά και υπεύθυνα».

«100% περισσότερες ΜΕΘ στη Δυτική Μακεδονία»

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τη συμμετοχή του στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες και σημείωσε πως «πρέπει να γίνει κατανοητό πως έχουμε σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επειδή δεν προσέρχονται γιατροί. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαικό.. Έχουμε σοβαρές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε αναισθησιολόγους. Και χθες στην Ε.Ε. το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών σε όλη την Ε.Ε. Είναι υπ΄ αριθμό ένα πρόβλημα».

«Την ίδια στιγμή», είπε κλείνοντας ο υπουργός Υγείας. «κάνουμε πιο ελκυστικές τις θέσεις εργασίας για ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας και προχωράμε σε αναβαθμίσεις. Έτσι, στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε διπλάσιο αριθμό θέσεων ΜΕΘ από ό,τι το 2019. Σήμερα, είμαστε 100% πάνω, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ενώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, βάζουμε μπροστά για ΜΕΘ. Το Μποδοσάκειο θα είναι το Νοσοκομείο που θα έχει ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments