Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία–Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που μπήκαν με σημαία την θρησκεία

Μαρινάκης: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία–Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που μπήκαν με σημαία την θρησκεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία–Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που μπήκαν με σημαία την θρησκεία

Η εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δις ευρώ, η «ψήφος εμπιστοσύνης» των αγορών για το νέο 30ετές ομόλογο που «υπερκαλύφτηκε κατά 11 φορές και αντανακλά τις θετικές εκτιμήσεις των Οίκων Αξιολόγησης

Η εξέλιξη του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δις ευρώ, η «ψήφος εμπιστοσύνης» των αγορών για το νέο 30ετές ομόλογο που «υπερκαλύφτηκε κατά 11 φορές και αντανακλά τις θετικές εκτιμήσεις των Οίκων Αξιολόγησης για την ελληνκική δημοσιονομική πολιτική», η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τη μεγάλη Δευτέρα, τα μεγάλα έργα που «το ένα μετά το άλλο παραδίδονται στους πολίτες», η ενεργοποίηση κάρτας αγρότη, η παράδοση τμήματος 136 χιλιομέτρων στον Ε 65 και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανάταξη της Θεσσαλίας, ήταν θέματα της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σπου περιλαμβάνει και το σχέδιο για μείωση του ενεργειακού κόστους των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και μέτρα κατά των ρευματοκλοπών ενώ αποσαφηνίζονται και διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στις περιοχές με συντελεστή δόμησης έως 0,8 το επιπλέον ύψος στα κτίρια θα είναι έως 2 μέτρα. Στις περιοχές με συντελεστή δόμησης από 0,8 έως 1,6 το πρόσθετο ύψος θα φτάνει έως τα 2,5 μέτρα και στις περιοχές με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο από 1,6 το επιπλέον ύψος κτιρίου μπορεί να φτάσει έως 3 μέτρα. «Η σχετική ρύθμιση του Υπουργείου που θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα μέχρι την έγκριση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων της χώρας, η οποία αναμένεται περί τα τέλη του 2025, δεν θα αναιρεί οριζόντια τον ισχύοντα ΝΟΚ, αλλά θα προβλέπει τον κλιμακωτό περιορισμό ανά περιοχή και περίπτωση», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή ερωτήσεις πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τραγικά περιστατικά βίας. «Εάν υπάρχει καλό εν μέσω των τραγικών περιστατικών είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα που μπήκαν στο Κοινοβούλιο και πολιτεύτηκαν τη θρησκεία απεδείχθη ότι έκαναν το αντίθετο από ό,τι πιστεύει η θρησκεία», τόνισε και επανέλαβε ότι «συνολικά η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου δείχνει το πραγματικό τς πρόσωπο και στηρίζει την κοινωνία».

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την προτροπή του κ. Βελόπουλου.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μη κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των Σπαρτιατών, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο ότι «με παρελθόν από πλατεία το κόμμα ψαρεύει σε θολά νερά.

«Η στάση μας δεν ζυγίζει πολιτικό όφελος ή κόστος έχει γνώμονα την προστασία του πολιτεύματος. Η κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από προθεσμίες, παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει σχηματισμούς πίσω από τους οποίους κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και δεν θέλει την ψήφο τους. Είναι έκθετοι στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε: «Μιλάμε για ένα κόμμα που δεν μπορούσε να βρει αίθουσα για τέσσερα χρόνια για τη Χρυσή Αυγή, δεν ψήφισαν τις τροπολογίες, μιλάμε για το κόμμα που δεν κατέθεσε υπόμνημα για τις εκλογές του 2023 και κατέθεσε εκπρόθεσμα για τις εκλογές του 2024. Πολλά είναι για να είναι συμπτώσεις».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα της κας Μελέτη, ο κ.. Μαρινάκης τόνισε ότι «αποφάσισε να συστρατευθεί με ένα κόμμα που πολέμησε την άκρα δεξιά». Σε ό,τι αφορά στην κριτική για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι λυπηρό κόμματα να χρησιμοποιούν ακραία στοιχεία άλλης χώρας. Αυτά τα έχουμε ακούσει από ανθρώπους που θέλουν να πολεμήσουν τον κ. Μπελέρη στην Αλβανία».

Σχετικά με τις δηλώσεις Κασελάκη για την Υγεία, o κυβερνητικόςεκπρόσωπος είπε ότι «το κράτος δαπανά 50% παραπάνω από ότι συνέβαινε πριν από το 2019 ενώ ο κ Κασσελάκης έδειξε ότι αγνοούσε το ποσοστό του ΑΕΠ για την Υγεία

«Ελπίζω να έχει κοστολογήσει μετά το Πάσχα το πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρόν στην κοινoβουλευτική συζήτηση με κοστολογημένο πρόγραμμα. Μακάρι να αποκτήσει ο τόπος αντιπολίτευση που αναφέρεται σε κοστολογημένα προγράμματα».

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα θα συνδράμει με το αμυντικό σύστημα Crotale τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν θα θέτει σε κίνδυνο την αμυντική προστασία της χώρας, αυτό θα γίνει., αλλά πάντα κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Επαναλαμβάνω, μιλάμε πάντα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όταν υπάρχει κάτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments