Πολιτική

Σε τροχιά ανάκαμψης η ΝΔ

Σε τροχιά ανάκαμψης η ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Γιατί ανεβαίνει το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σταδιακά σημάδια ανάκαμψης. Δύο έρευνες τις τελευταίες ημέρες, της Opinion poll και της Metron Analysis, αποτυπώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά της κυβέρνησης, σε άνοδο, να φθάνει ουσιαστικά τις επιδόσεις των ευρωεκλογών του 2019, που αποτελούν και το μέτρο σύγκρισης για το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να παρουσιάζει το έργο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση κατά το υπόλοιπο της τετραετούς θητείας του, όπως είπε, αναδεικνύοντας τομείς της καθημερινότητας, όπως η ενίσχυση της υγείας και της παιδείας, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η καλύτερη προετοιμασία της πολιτικής προστασίας, καθώς και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για να έρθει η Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Όπως είπε, θα δώσει επίσης έμφαση στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει και τονίζει την έλλειψη προγραμματικού λόγου ή προτάσεων από την αντιπολίτευση που θα έδειχναν ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησαν την ανατροπή των συσχετισμών, αλλά παρέμειναν φθηνοί επικριτές, “παλεύοντας” μόνο για τη δεύτερη θέση και με μοναδικό στόχο, όπως λένε, την πάση θυσία εκθρόνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι δεν προσπαθούν καν να δώσουν ευρωπαϊκό περιεχόμενο στην κάλπη, η οποία έχει κατά βάση ευρωπαϊκή διάσταση.

Τα στελέχη τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και απέναντι στην αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να αρθρώνει το δίλημμα της κάλπης και το διακύβευμα της αντιπαράθεσης με τα διχοτομικά στοιχεία της πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό και της ισχυρής φωνής στις Βρυξέλλες, σε μια κρίσιμη καμπή του γεωπολιτικού και ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού.

Έχοντας υποστεί το πολιτικό τίμημα της θεσμικής παρέμβασης υπέρ της ισότητας του γάμου, η Κυβέρνηση επέλεξε να διατηρήσει μια σαφή και πολιτικά ορθή στάση απέναντι στην Εκκλησία, δηλώνοντας σε κάθε τόνο ότι “η θέση της Εκκλησίας θα γίνει σεβαστή, αλλά η Κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί”. Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Εκκλησία μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο της Εκκλησίας, “τερματίζοντας” ουσιαστικά την “παγωμένη” περίοδο των σχέσεων των δύο πλευρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments