Ελλάδα

Ιερώνυμος: Είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες [vid]

Ιερώνυμος: Είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές, που είναι ο λόγος του θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, σεβόμαστε τους ανθρώπους», συνέχισε ο Ιερώνυμος.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πώς μπορούμε να τα πάμε μπροστά»

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωσή του από το Δήλεσι, όπου αναμένεται να βρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», σημείωσε ακόμη.

«Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους. Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός.

Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές, που είναι ο λόγος του θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, σεβόμαστε τους ανθρώπους», συνέχισε ο Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο, «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πώς μπορούμε να τα πάμε μπροστά».

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία», υπογράμμισε.

Προσέγγιση Εκκλησίας – Κυβέρνησης πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Έχει περάσει ένας μήνας από το σκηνικό ρήξης στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, που κορυφώθηκε ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να σπάσει την παράδοση και να μην εορτάσει την ημέρα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η Ιεραρχία με τον τρόπο αυτό είχε θέσει απαγορευτικό στην πολιτική ηγεσία, ενώ απείχε και από το γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμενη, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, θα επισκεφθούν δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι. Η κοινή μετάβαση στον παιδικό σταθμό και στο Κέντρο Γεροντολογίας θα εκπέμψουν το μήνυμα ότι η αναταραχή στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ανήκει στο παρελθόν και οι σχέσεις των δύο πλευρών, που διαταράχθηκαν από τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, έχουν αποκατασταθεί.

Μάλιστα, πέρα από την κοινή εμφάνιση στις κάμερες και την δηλώσεις που θα κάνουν, θα έχουν και ένα σύντομο τετ α τετ μακριά από αυτές. Έτσι, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών στους ιερούς ναούς για τον εορτασμό του Πάσχα, το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει άλλο ένα μέτωπο, ενώ από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο στέλνουν το μήνυμα ότι οι εκκλησίες είναι χώροι πίστης και προσευχής και όχι αποδοκιμασιών και έντασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments