Μπλίνκεν: Η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν πιο δύσκολη χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου
Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks at a joint news conference with his German counterpart at the Foreign Ministry in Berlin, Germany June 23, 2021. Andrew Harnik/Pool via REUTERS/File Photo
Η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν πιο «δύσκολη» χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στήριξη που παρέχει η Κίνα στη Ρωσία. «Θα ήταν πιο δύσκολο για τη Ρωσία να συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας χωρίς την υποστήριξη της Κίνας», διευκρίνισε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους έπειτα από τις συναντήσεις του με την ηγεσία του Πεκίνου. Κάνοντας επίσης γνωστό πως θεωρεί επικίνδυνες τις ασκήσεις της Κίνας κοντά στις Φιλιπίννες.
«Δήλωσα σαφώς πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνουν τις εντάσεις, όμως οι δεσμεύσεις μας στον τομέα της άμυνας των Φιλιππίνων παραμένουν ακλόνητες», είπε ο Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι κατά τις συνομιλίες του με τους Κινέζους ηγέτες αναφέρθηκε στις «επικίνδυνες ενέργειες» του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Ακόμη, ο Άντονι Μπλίνκεν ζήτησεακόμη από την Κίνα να εντείνει τις δικαστικές διώξεις σε σχέση με το λαθρεμπόριο φαιντανύλης, χαιρετίζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα με σκοπό τον περιορισμό των προμηθευτών αυτού του οπιούχου που ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Υπογράμμισα τη σημασία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως ασκώντας διώξεις σε βάρος εκείνων που πωλούν χημικά προϊόντα και εξοπλισμό για την κατασκευή της φαιντανύλης», δήλωσε στους δημοσιογράφους, κάνοντας επίσης γνωστό ότι ΗΠΑ και Κίνα θα έχουν τις πρώτες επίσημες συζητήσεις τους σχετικά με τις ανησυχίες για την Τεχνητή Νοημοσύνη, είπε ακόμη ο Ά. Μπλίνκεν. «Συμφωνήσαμε να έχουμε τις πρώτες διμερείς συνομιλίες” “για την τεχνητή νοημοσύνη τις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε.
Αναφορικά με τις διαδηλώσεις για το Μεσανατολικό στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αυτές αποτελούν μέρος της δημοκρατίας των ΗΠΑ. «Είναι ένα χαρακτηριστικό της δημοκρατίας μας ότι οι πολίτες μας κάνουν γνωστές τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους, την οργή τους, κάθε στιγμή», διευκρίνισε ο Α. Μπλίνκεν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας