Πολιτική

Ανασύσταση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου βλέπει η Κουμουνδούρου

Ανασύσταση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου βλέπει η Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η φθορά της κυβέρνησης σκορπίζει αισιοδοξία στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν πως οι εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η αρχή της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

«Είναι διαφορετικό για το πολιτικό μας μέλλον το βράδυ των ευρωεκλογών να έχουμε 15-16 μονάδες διαφορά με τη ΝΔ και διαφορετικό να έχουμε 8-9», σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί ένα «ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο» πως υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση με δυναμική.

«Βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο που έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%. Η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο που βρίσκονται πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην πόλωση, στα φρέσκα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο, στον Στέφανο Κασσελάκη που ανοίγει τις πόρτες σε εκλογικά κοινά που παραδοσιακά δεν συμμετείχαν στην πολιτική ή έμειναν μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά στην κυβερνητική φθορά.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ρίξει τον πήχη στο 33% που θα πάρει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019 είναι μια ισχυρή ένδειξη του ιλίγγου στον οποίο έχει περιέλθει”, έλεγαν χθες από την Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι “δημοσίευμα των Financial Times δημοσίευσε έκθεση ότι η Ελλάδα σύντομα θα είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης”, τόνισαν.

Βέβαια, μένει να δούμε αν αυτή η αισιοδοξία θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα εντείνεται η πολιτική σύγκρουση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν σφοδρότατη κριτική στη ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου πως είναι ευπρόσδεκτοι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών και με βάση τα μισόλογα του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για το συγκεκριμένο θέμα.

“Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί άλλωστε παραπέμπουν στην ολοκληρωτική αντίληψη και την τοξικότητα της ακροδεξιάς οι σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες κατηγορείται η Ελλάδα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, τόνισε με έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε τη δήλωση Κασσελάκη ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών σχηματισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε επίσης στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά που δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. “Φαίνεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Αριστερά εξάντλησαν τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχαν το θάρρος να σχολιάσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ή μήπως απλά προσπαθούσαν να προστατεύσουν για άλλη μια φορά τους συμμάχους τους ως γνήσιο δεκανίκι’, αναφέρεται σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει τα πυρά του προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει για να μπορέσει να απειλήσει τη ΝΔ είναι να εδραιωθεί ως βασικός πυλώνας της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε, οι επιθέσεις στην Κουμουνδούρου από προοδευτικά κόμματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Χθες, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προσπάθειες αναβίωσης ενός “αντι-Σύριζα” μετώπου στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

‘Το Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι ο de facto αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κομματική διαπάλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments