Πολιτική

Προσέγγιση Εκκλησίας – Κυβέρνησης πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Προσέγγιση Εκκλησίας – Κυβέρνησης πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: 355297] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ "ΣΧΙΣΤΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε κοινή επίσκεψη σε Ωρωπό και Δήλεσι ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός.

Έχει περάσει ένας μήνας από το σκηνικό ρήξης στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, που κορυφώθηκε ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να σπάσει την παράδοση και να μην εορτάσει την ημέρα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η Ιεραρχία με τον τρόπο αυτό είχε θέσει απαγορευτικό στην πολιτική ηγεσία, ενώ απείχε και από το γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμενη, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, θα επισκεφθούν δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι. Η κοινή μετάβαση στον παιδικό σταθμό και στο Κέντρο Γεροντολογίας θα εκπέμψουν το μήνυμα ότι η αναταραχή στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ανήκει στο παρελθόν και οι σχέσεις των δύο πλευρών, που διαταράχθηκαν από τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, έχουν αποκατασταθεί.

Μάλιστα, πέρα από την κοινή εμφάνιση στις κάμερες και την δηλώσεις που θα κάνουν, θα έχουν και ένα σύντομο τετ α τετ μακριά από αυτές. Έτσι, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών στους ιερούς ναούς για τον εορτασμό του Πάσχα, το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει άλλο ένα μέτωπο, ενώ από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο στέλνουν το μήνυμα ότι οι εκκλησίες είναι χώροι πίστης και προσευχής και όχι αποδοκιμασιών και έντασης.

Το ραντεβού Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, για την ακρίβεια h κοινή επίσκεψή τους, δόθηκε εκτός γραφείων, σε ιδρύματα (παιδικούς σταθμούς, μονάδα φροντίδα ηλικιωμένων και Κέντρο Γεροντολογίας) που αποτελούν έργα ζωής για τον αρχιεπίσκοπο, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς παράγοντες. Αρμόδιες πηγές μιλούν για μια συμβολική συνάντηση σε έναν συμβολικό χώρο.

«Η εικόνα θα μιλήσει από μόνη της και αυτό είναι το πιο σημαντικό» συμφωνούν ταυτόχρονα γαλάζιες πηγές. Στόχος άρα είναι να δοθεί ένα σήμα επαναπροσέγγισης και οπωσδήποτε καταλλαγής και όχι να ανοίξει συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας.

Η συνάντηση αναμένεται περίπου στις 11 το πρωί, ενώ αργότερα το μεσημέρι ο Μητσοτάκης θα κάνει άλλη μία προεκλογική βόλτα (από τις τελευταίες του μέχρι την ανάπαυλα του Πάσχα) στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Δροσιάς, όπου θα μιλήσει ξανά για τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών και την ανάγκη μέγιστης συσπείρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments