Τοξικότητα καθ’ οδόν προς την κάλπη
Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Το κλίμα τοξικότητας, βίαιων συμπεριφορών -που καταγράφονται μέσα σε ναούς, ακόμη και εντός κοινοβουλίου- οι προτροπές και προειδοποιήσεις από χείλη πολιτικών αρχηγών προς βουλευτές, εν είδει «αγανάκτησης» για τη διαφορετική άποψη, δίνουν το στίγμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης τα τελευταία 24ωρα, που μοιάζει να κάνει βουτιά στο παρελθόν.
Ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, τα σχόλια του Κυριάκου Βελόπουλου που κάλεσε τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νόμου για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών να τους πουν να μην πάνε στην εκκλησία και τα σχόλια του Νατσιού που αναφέρθηκε στην οργή και την αγανάκτηση των πιστών, είναι πραγματικά πολιτικά γεγονότα, Εκτός από την απαγόρευση συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, οι Σπαρτιάτες έχουν τραβήξει την προσοχή για την πραγματική ηγεσία τους και τη σχέση τους με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Η δήλωση του αρχηγού του κόμματος ότι “ο Άρειος Πάγος δεν είναι θέσφατο” ενισχύει μόνο τις δικαστικές ενστάσεις. Η καταδίκη των ακραίων φωνών είναι καθολική, όχι μόνο από κόμματα στο δημοκρατικό τόξο αλλά και από την ιεραρχία, και ο Αρχιεπίσκοπος Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε ότι η προειδοποίηση προς τους βουλευτές ήταν προκλητική και απαράδεκτη.
Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό, η προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση διαμορφώνεται και τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα “βγαίνουν” από τα όσα συμβαίνουν σε παράλληλο επίπεδο με τον τρόπο που κινείται η χώρα και η κοινωνία.
Με τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές να αλλάζει τα δεδομένα, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι κινήσεις που ενδεχομένως «μαρτυρούν» το «κλείσιμο του ματιού» κάποιων προς τους ψηφοφόρους ενός κόμματος, που η ίδια η δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την απροθυμία του να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή του κόμματος Στίγκα, όσο και για τις δηλώσεις υποψηφίου του, που χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών.
Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι προ των πυλών και ορισμένους πολιτικούς κύκλους να προσπαθούν σαφώς να προκαλέσουν αντιδράσεις, το ενδιαφέρον στρέφεται επίσης στη σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας. Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στο εκκλησιαστικό συγκρότημα στο Δήλεσι, η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, μετά από μήνες δισταγμού και στον απόηχο της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να προωθεί το έργο της κυβέρνησης, η οποία δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας θέματα της καθημερινότητας, τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την ενίσχυση βασικών τομέων, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια και η πολιτική προστασία.
Κοινός παρονομαστής του μηνύματος Μητσοτάκη, το διακύβευμα της κάλπης, η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας, η ψήφος των πολιτών, που θα δείχνει, όπως λέει, ότι η χώρα θα μείνει μακριά «από πειράματα και από νέες περιπέτειες», ενδυναμώνοντας, παράλληλα, «την πολιτική δύναμη εκείνη η οποία είναι ικανή να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους για τη χώρα μας, όπως τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης». Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη προετοιμάσει μία ατζέντα πυκνών περιοδειών του πρωθυπουργού σε ολόκληρη τη χώρα, το διάστημα μετά το Πάσχα, ενώ η κινητοποίηση κορυφαίων υπουργών, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένες περιφέρειες, θεωρείται δεδομένη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας