EDITOR'S PICK

Ανασκόπηση Blackbird Blackbird Blackberry – ένα διαμάντι για την αγάπη και τη μοναξιά στα τέλη της ζωής

Ανασκόπηση Blackbird Blackbird Blackberry – ένα διαμάντι για την αγάπη και τη μοναξιά στα τέλη της ζωής

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/YOUTUBE/Blackbird Blackbird Blackberry new clip official from Cannes Film Festival 2023 - 2/2 The Upcoming

Η ταινία της Elene Naveriani αφηγείται την ιστορία μιας μεσήλικης ανύπαντρη σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γεωργίας, της οποίας η ζωή αλλάζει για πάντα μετά από μια παραλίγο θανατηφόρα εμπειρία.

H Το ere είναι μια θαυμάσια τρυφερή ιστορία μοναξιάς και αγάπης που ξεκινά με μεγαλύτερη έκρηξη από τα περισσότερα θρίλερ. Η Etero, την οποία υποδύεται η Eka Chavleishvili, είναι μια μεσήλικη ανύπαντρη γυναίκα σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γεωργίας που περπατά κοντά σε μια απότομη χαράδρα, μαζεύοντας βατόμουρα για τα κέικ που της αρέσει να ψήνει. Σηκώνει το βλέμμα της, συγκλονισμένη από την ομορφιά ενός κότσυφα – αφού ήταν, ίσως είμαστε καλεσμένοι να υποθέσουμε, περιμένοντας μόνο να φτάσει αυτή η στιγμή – όταν χάνει τα πόδια της και εξαφανίζεται από το κάδρο. Η κινηματογραφίστρια Elene Naveriani αλλάζει την άποψη σε κάτι τρομακτικό και ιλιγγιώδες: κατευθείαν σε μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία.

Η Etero βλέπει το πτώμα της σε ένα παράλληλο σύμπαν της δικής της συγκλονισμένης φαντασίας, αλλά αυτή η συναρπαστική παραλίγο, μαζί με τα ανεπιθύμητα νέα συμπτώματα αυτού που φαίνεται να είναι η εμμηνόπαυση, συμπίπτουν με μια εντελώς νέα πνοή. Ενώ φροντίζει αδιάφορα το οικογενειακό μαγαζί, η Etero λαμβάνει μερικά απόθεμα από τον ερωτευμένο νέο οδηγό ντελίβερι Murman, τον οποίο υποδύεται ο Temiko Chichinadze, και σύντομα θα έχει μια υπέροχα παθιασμένη, αισθησιακή και συναρπαστικά μυστική σχέση με αυτόν τον άντρα. Και στις μεγάλες εκτάσεις της μοναξιάς ενώ είναι μακριά, τώρα γεμάτη με υπέροχη απορία αντί για βαρετή, η ταινία δείχνει πώς η Etero πρέπει τώρα να απορροφήσει το παράδοξο – αυτό που τελείωσε δεν είναι η ζωή της, αλλά τα 48 ολόκληρα χρόνια παρθενίας της. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Της έχει λείψει απελπισμένα η αείμνηστη μητέρα της, η οποία πέθανε από καρκίνο όταν ήταν μόλις τριών μηνών. Τώρα όμως η ζωή την ανταπέδωσε με ένα θαύμα.

Η ταινία του Naveriani, προσαρμοσμένη από ένα μυθιστόρημα του 2020 της Γεωργιανής συγγραφέα και ακτιβίστριας Tamta Melashvili, έχει μια δροσερή και μάλλον νεκρή αυτοπεποίθηση που δείχνει την επιρροή του Aki Kaurismäki ή της Elia Suleiman. Οι χαρακτήρες μερικές φορές κρατούν το βλέμμα του άλλου (και της κάμερας) με έμφαση – αλλά ο Naveriani επιμένει σε κάτι πιο αληθινό και πιο νατουραλιστικό. Είναι μια ταινία που μας λέει αυτό που οι περισσότερες ταινίες επιδιώκουν να αγνοήσουν: η αγάπη και το σεξ δεν είναι μόνο για τους υπέροχους και τους σέξι και τους νέους. Αυτό είναι ένα απαλό, αισθησιακό στολίδι μιας ταινίας.

Το Blackbird Blackbird Blackberry είναι στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 3 Μαΐου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments