Πολιτική

Λάδι στη φωτιά του “Ιερού Πολέμου”

Λάδι στη φωτιά του “Ιερού Πολέμου”

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μετά τις βολές Βελόπουλου, σειρά πήρε ο Δημήτρης Νατσιός της Νίκης. Το πρωθυπουργικό σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης.

Τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Βελόπουλο πήρε ο Δημήτρης Νατσιός, μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας, συντηρώντας τον «ιερό πόλεμο» με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της «Νίκης», από το βήμα της Βουλής, θέλησε να αναζωπυρώσει το «ιερό μέτωπο» εκκλησίας – κυβέρνησης μετά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να κλείσει το «χάσμα» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Νατσιός αποφάσισε να ρίξει «λάδι στη φωτιά» με δηκτικά σχόλια για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το βλέμμα στην 9η Ιουνίου. «Δεν μπορεί να πολεμάς την εκκλησία τέσσερα χρόνια και να την επισκέπτεσαι στις ευρωεκλογές» ανέφερε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου υπολογίζοντας (και αυτός) στην «ιερή» ψήφο και τις ρωγμές στις σχέσεις κυβέρνησης – εκκλησίας που έφερε στην επιφάνεια το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Και τα «καρφιά του μαρτυρίου» συνεχίστηκαν λέγοντας πως «όποιος νιώθει καλά μετά από απρέπειες που διέπραξε, ας πάει μπροστά να προσκυνήσει» μια έμμεση παρακίνηση ανάλογη με αυτή του Κυριάκου Βελόπουλου που καλούσε τους «γαλάζιους» βουλευτές «να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς».

Ωστόσο, αυτή η νέα κίνηση, που έρχεται να πυροδοτήσει την ένταση, φαίνεται να πέφτει εν κενώ, χάρη στις μεθοδικές προσπάθειες, που καταβάλλει η κυβέρνηση.

Πιο ειδικά, με τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού να βρίσκεται προ των πυλών και γνωρίζοντας καλά πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στις εκκλησίες την «Αγία Εβδομάδα» ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει μια εικόνα εξομάλυνσης των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας ώστε να εκλείψουν οι καταδικαστέες επιθέσεις ακραίων σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχοντας πάρει και την πάσα του Ιερώνυμου που καταδίκασε τις επιθέσεις λέγοντας πως «δεν είναι σωστές». Ο αρχιεπίσκοπος είπε επίσης πως «εκκλησία δεν εκδικείται αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Ορόσηµο αποτέλεσε η υψηλού συµβολισµού κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύµου στον παιδικό σταθµό «Ευαγγελισµός της Θεοτόκου», που έχει δηµιουργήσει στο ∆ήλεσι η Εκκλησία, την περασμένη Παρασκευή. Η κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη µε τον προκαθήµενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, παραµονές του Πάσχα και 44 ηµέρες πριν από τη διενέργεια των ευρωπαϊκών εκλογών, σηµατοδότησε την επιχείρηση «θάβουµε το τσεκούρι του πολέµου», στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας της Εκκλησίας στη θεσµοθέτηση του γάµου ανάµεσα σε οµόφυλα ζευγάρια, και εξέπεµψε το µήνυµα συνέχειας της στενής σχέσης και συνεργασίας κράτους – Εκκλησίας.

Επιπροσθέτως, εξαιρετικά σηµαντικό είναι το «άδειασµα» του Αρχιεπισκόπου στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, αποδοκιµάζοντας τις έµµεσες προτροπές του για αποδοκιµασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα. «∆εν κάνουµε ούτε αυτό που θα µας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόµαστε τους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυµος, τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάµε πώς µπορούµε να πάµε µπροστά»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments