Διεθνή

Η Κολομβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Η Κολομβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Fernando Vergara//Η Κολομβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Ο Κολομβιανός πρόεδρος έχει ήδη ασκήσει έντονη κριτική στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε ότι θα διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ισραήλ, ως αντίποινα για τις ενέργειές του στη Γάζα.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος έχει ήδη ασκήσει έντονη κριτική στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ζήτησε να συμμετάσχει στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής στο ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών που κατηγορεί το Ισραήλ για τη διάπραξη γενοκτονίας στο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας.

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης επαναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Ράφα», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αμερικανικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο Μπλίνκεν στάθηκε στη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συνομιλία που είχε ο Νετανιάχου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει περισσότερα στο θέμα αυτό. Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου διεμήνυσε στον Μπλίνκεν πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκφράζει την αντίθεσή της στη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ράφα, από τη στιγμή που δεν παρουσιάζεται ένα επαρκές σχέδιο για την προστασία των πολιτών στην πόλη.

Η συνάντησή τους κράτησε δύο ώρες και κατά τη διάρκεια της ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι, αν η Χαμάς συνεχίσει να απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου, ο στρατός θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα και θα υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments