Πολιτική

Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά κυριάρχησαν στο ΚΥΣΕΑ

Ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά κυριάρχησαν στο ΚΥΣΕΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366477] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ευρεία η ατζέντα της συνεδρίασης.

Μεσανατολικό, μεταναστευτικές ροές και αντιπυρική προστασία, σε σχέση με την Πολιτική Προστασία, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη βελτίωση της εικόνας των μεταναστευτικών ροών και το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και παρουσίαση των προληπτικών μέτρων και πρωτοβουλιών ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Αναφορικά με τα θέματα του κ. Νίκου Δένδια και του Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ εξέτασε το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τις πυραυλακάτους και το θέμα της “διαθέσεως δυνάμεων” σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης προέβη σε ενημέρωση για τις επαφές και τις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί σε διπλωματικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου είχαν μεταβεί και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών για το σκοπό αυτό.

Η ατζέντα της συνάντησης μεταξύ Γεραπετρίτη και Φιντάν, η οποία ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, περιελάμβανε την προετοιμασία των συνομιλιών με Μητσοτάκη και Ερντογάν και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι πέρα από τις εναπομείνασες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επικρατεί ηρεμία στο πεδίο. Τονίζουν ότι οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις είναι μηδενικές, οι μεταναστευτικές ροές είναι υπό έλεγχο, η συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι άριστη και τα οφέλη από το ευνοϊκό κλίμα δεν είναι αμελητέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments