Ελλάδα

Ασφυκτικά γεμάτα τα πλοία: Καθυστερήσεις στην εθνική προς Κόρινθο – Ακυρώσεις δρομολογίων με ταχύπλοα

Ασφυκτικά γεμάτα τα πλοία: Καθυστερήσεις στην εθνική προς Κόρινθο – Ακυρώσεις δρομολογίων με ταχύπλοα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος

Με τα αυτοκίνητά τους, με ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα οι Αθηναίοι αφήνουν πίσω τους την πρωτεύουσα για τις διακοπές του Πάσχα. Αυτή την ώρα όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους, καθώς αναχωρεί για την περιφέρεια το τελευταίο μεγάλο κύμα των εκδρομέων.

Στα λιμάνια από το πρωί το ένα δρομολόγιο διαδέχεται το άλλο. Ο καλός καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες -που προηγήθηκαν τον Απρίλιο- έκαναν πολλούς να προτιμήσουν νησιωτικούς προορισμούς. Από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 55 δρομολόγια πλοίων, 20 για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου και Κρήτη και 35 για Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%. Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Η μικρή ενίσχυση των ανέμων (στα νότια φθάνουν σύμφωνα με την ΕΜΥ τα 7 μποφόρ) προκαλεί μικροπροβλήματα σε δρομολόγια πλοίων κυρίως στον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή μετά από ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του aero 2 Ηighspeed στις 12:30 το μεσημέρι για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή, του aero 1 στις 14:40 από Πειραιά για Αίγινα και επιστροφή και aero 2 στις 16:30 από Πειραιά για Αίγινα-Αγκίστρι και επιστροφή.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από το πρωί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με χιλιάδες οχήματα να έχουν περάσει από το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Aπό τις 6:00 χθες το πρωί μέχρι τις 6:00 σήμερα το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας πέρασαν 70.588 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 49.308 οχήματα

Αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο καθώς και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από Περιστέρι μέχρι ‘Αγιο Στέφανο.

Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική οδό μετά τον κόμβο της Κηφισίας μέχρι την έξοδο της Ελευσίνας.

Στις εθνικές οδούς τα προβλήματα εντοπίζονται στην Αθηνών-Κορίνθου όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι λίγο πριν από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με σταθερή ροή ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων έως τις 16:00 το απόγευμα.

Ασφυκτικά γεμάτα τα ΚΤΕΛ

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφανίζει και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments