Διεθνή

ΟΟΣΑ: Το 2024 το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η οικονομία με τις χειρότερες επιδόσεις στην G7

ΟΟΣΑ: Το 2024 το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η οικονομία με τις χειρότερες επιδόσεις στην G7

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Οι προοπτικές είναι ένα πλήγμα για τον πρωθυπουργό Rishi Sunak και τον καγκελάριο του Jeremy Hunt.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η οικονομία της G7 με τις χειρότερες επιδόσεις το επόμενο έτος, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική εμποδίζουν τη μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, προέβλεψε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στην ετήσια αξιολόγησή του για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο ΟΟΣΑ μείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου για το ΑΕΠ σε 0,4% φέτος και 1% το 2025. Αυτό είναι χαμηλότερο από 0,7% και 1,2% αντίστοιχα από την τελευταία πρόβλεψή του τον Μάρτιο.

Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να είναι η πιο αργά αναπτυσσόμενη οικονομία στην ομάδα των χωρών της G7 το επόμενο έτος και η δεύτερη χειρότερη φέτος, πίσω από τη Γερμανία.

Οι προοπτικές είναι ένα πλήγμα για τον Πρωθυπουργό Rishi Sunak και τον καγκελάριο του Jeremy Hunt, οι οποίοι ισχυρίζονται συστηματικά ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει στραφεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε «τεχνική» ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Είναι επίσης δυσοίωνο για την κυβέρνηση, με τους ψηφοφόρους στην Αγγλία και την Ουαλία να συρρέουν για να ψηφίσουν την Πέμπτη στις τοπικές εκλογές και τις εκλογές στο Λονδίνο.

Οι δημοσκόποι προβλέπουν ότι οι Συντηρητικοί πρόκειται να χάσουν περίπου 400 έδρες, γεγονός που θα φέρει τον Σουνάκ υπό αυξανόμενη πίεση, ειδικά καθώς οι εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα εκτινάσσεται στα ύψη μόλις λίγους μήνες πριν από τις γενικές εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments