Διεθνή

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνα του Κρεμλίνου

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνα του Κρεμλίνου

Πηγή Φωτογραφίας: Ukrainian servicemen ride atop an armored fighting vehicle at an unknown location in eastern Ukraine, in a picture released April 19, 2022. Press service of the Ukrainian Ground Forces/via REUTERS

Ο Σοϊγκού είπε ότι οι ουρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του έτους.

Ο Σοϊγκού είπε ότι οι ουρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα.

Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ αρχίζει να αναπτύσσει στρατιώτες ενώ η Ρωσία βιάζεται να κερδίσει τον πόλεμο

Το ΝΑΤΟ αρχίζει ν’ αναπτύσσει μάχιμους στρατιώτες στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένστολους που συγκεντρώνονται κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας, αν και σ’ ορισμένες περιπτώσεις εντοπίζονται στ’ ανατολικά, κοντά στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες (στη φωτογραφία του Reuters/Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko, επάνω, βολές του ουκρανικού πυροβολικού σε περιοχή του Ντονέτσκ).

Στρατιώτες από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ καταφθάνουν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς. Αυτοί οι στρατιώτες δεν είναι μισθοφόροι.

Με την είσοδο αμερικανικών δυνάμεων στη σύγκρουση, η Ευρώπη θα βυθιστεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Φέρουν διακριτικά της χώρας τους στις στολές τους. Σχετικά με τους μισθοφόρους, η Ρωσία λέει ότι υπάρχουν πάνω από 3.100 στην Ουκρανία.

Λίγο-πολύ πρόκειται για το ίδιο σχέδιο που εφάρμοζαν οι ΗΠΑ όταν έστελναν «συμβούλους» στο Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, ήταν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν στις μάχες.

Το ΝΑΤΟ λέει ότι δεν είναι μάχιμοι στρατιώτες αλλά βρίσκονται στην Ουκρανία για να χειριστούν προηγμένο δυτικό υλικό. Αλλά εφόσον ανοίγουν πυρ εναντίον των Ρώσων, ο μόνος ακριβής τρόπος για να ερμηνευτεί η παρουσία τους είναι ότι παίζουν ενεργό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σημειώνει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments