Διεθνή

Τραμπ: Γαλλία και Γερμανία δεν είναι πλέον “αναγνωρίσιμες”

Τραμπ: Γαλλία και Γερμανία δεν είναι πλέον “αναγνωρίσιμες”

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Ο υποψήφιος για την προεδρία λέει ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «άνοιξαν τις πόρτες τους στην τζιχάντ».

Τρομερά νέα για τους κατοίκους του Λονδίνου και του Παρισιού – αυτές οι κάποτε σπουδαίες πόλεις «δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμες».

Ο φορέας αυτής της συγκλονιστικής είδησης δεν ήταν άλλος από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποίησε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν την Τετάρτη για να θρηνήσει τι συνέβη όταν οι ευρωπαϊκές πόλεις «άνοιξαν τις πόρτες τους στην τζιχάντ».

«Είδαμε τι συνέβη όταν η Ευρώπη άνοιξε τις πόρτες της στο τζιχάντ», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς έκανε εκστρατεία για την επιστροφή στον Λευκό Οίκο. «Κοιτάξτε το Παρίσι, κοιτάξτε το Λονδίνο – δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμοι».

Ο Ρεπουμπλικανός σημαιοφόρος Τραμπ παραδέχτηκε ότι «θα έβαζε τον εαυτό μου σε πολλά προβλήματα με τους ανθρώπους στο Παρίσι και τους ανθρώπους στο Λονδίνο, αλλά ξέρετε τι, αυτό είναι το γεγονός. Δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμοι και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί στη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε απίστευτη κουλτούρα, παράδοση – τίποτα κακό με τον πολιτισμό τους, την παράδοσή τους – δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί εδώ και δεν θα το επιτρέψω ποτέ να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ο Τραμπ μιλούσε αφού η αστυνομία στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες διέλυσε τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο UCLA, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Τραμπ έχει φόρμα όταν πρόκειται να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες. Τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο μετά το χτύπημα του Παρισιού από μια θανατηφόρα ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση, είπε ότι οι γειτονιές στο Παρίσι και το Λονδίνο είναι τόσο επικίνδυνες που η αστυνομία αρνείται να πάει εκεί. Ο Τραμπ εκείνη την περίοδο υπερασπιζόταν το σχέδιό του για «ένα ολοκληρωτικό και πλήρες κλείσιμο της εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε για αυτά τα σχόλια, ο Τραμπ διπλασίασε και είπε στον Γιώργο Στεφανόπουλο του Good Morning America: «Το πραγματικό Παρίσι είναι ένα διαφορετικό Παρίσι από την Πόλη του Φωτός για την οποία διαβάσατε.

«Έχουν περιοχές στο Παρίσι όπου είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένο και τόσο μοχθηρό… που η αστυνομία αρνείται να πάει εκεί. Δεν θα πάνε εκεί. Αυτό θα συμβεί με τη χώρα μας».

Δεν ήταν πιο ευγενικός με το Λονδίνο εκείνη την εποχή, λέγοντας στον Morning Joe του MSNBC ότι, «Το Λονδίνο και άλλα μέρη… είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένα που η αστυνομία φοβάται για τη ζωή της».

Μια εκπρόσωπος του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι τα σχόλια του Τραμπ για τους μουσουλμάνους ήταν «διχαστικά, άχρηστα και πολύ απλά λάθος». Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον, τότε δήμαρχος του Λονδίνου, είπε ότι τα σχόλια του Τραμπ για τους κινδύνους του Λονδίνου ήταν «κακώς ενημερωμένα» και «απόλυτη ανοησία».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι «ο μόνος λόγος που δεν θα πήγαινα σε ορισμένα μέρη της Νέας Υόρκης είναι ο πραγματικός κίνδυνος να συναντήσω τον Ντόναλντ Τραμπ». Ο Τζόνσον θα συνέχιζε να αλλάζει τη μελωδία του για τον Τραμπ, λέγοντας νωρίτερα φέτος ότι υπάρχει «λίγη αμφιβολία» ότι ο κόσμος ένιωθε πιο ασφαλής και πιο σταθερός όσο ο Τραμπ ήταν στην εξουσία.

Τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο Τραμπ ήταν υποψήφιος πρόεδρος για πρώτη φορά, είπε ότι το να ζεις στις Βρυξέλλες είναι σαν να ζεις σε «μια κόλαση» λόγω της υποτιθέμενης έλλειψης «αφομοίωσης» του μουσουλμανικού πληθυσμού.

«Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες – ήμουν στις Βρυξέλλες πριν από πολύ καιρό, πριν από 20 χρόνια, τόσο όμορφα, όλα είναι τόσο όμορφα – είναι σαν να ζείτε σε μια κόλαση αυτή τη στιγμή», είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο FOX Business Network.

Μέχρι το 2018, όταν ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ ρώτησε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για τη μετανάστευση με αμερικανούς νομοθέτες γιατί οι ΗΠΑ δέχονται ανθρώπους από «χαζές χώρες» — και ενώ ο Λευκός Οίκος δεν αρνήθηκε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, ο ίδιος ο άνδρας έγραψε στο Twitter ότι «αυτό δεν ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε».

Πηγή:politico.eu

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments