Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στην ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στην ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: [365927] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMY FORUM 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόταση νόμου για την ακρίβεια.

Η απόφαση στην Κουμουνδούρου έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινά θα είναι καθημερινή, είτε μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων –ακόμη και σε εκπομπές που δεν έχουν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο– είτε σε εκδηλώσεις, αλλά κυρίως σε εξορμήσεις, που θεωρείται το δυνατό του σημείο. Εχουν επενδύσει στην καλή επαφή που έχει με τον κόσμο και στην προσέλκυση στην κάλπη νέου κοινού που δεν είχε έως τώρα σχέση με το κόμμα. Επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ, στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτό το Πάσχα αποφάσισε να επισκεφθεί το νησί της Κέρκυρας, καθώς το Ιόνιο Πέλαγος δεν το είχε επισκεφθεί στο παρελθόν. Στο νησί των Φαιάκων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέλεξε έναν δημοτικό σύμβουλο, ποσοστό υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο (18,56%). Οι μονοεδρικές έδρες στα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λευκάδα βάφτηκαν “μπλε”. Στο μέλλον, η έμφαση θα δοθεί στη ρουτίνα και κυρίως στην ακρίβεια και ήδη έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει:

• Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους στα τρόφιμα και στη διύλιση πετρελαίου.

• Μηχανισμός παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

• Επιβολή έκτακτης εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών.

• Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ για βασικά είδη διατροφής.

• Μείωση κόστους φυτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

• Καταβολή ειδικής κάρτας «Αγροκίνηση», μείωση κόστους αγροτικού ρεύματος.

• Μείωση κόστους κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει “ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας και την ανάσχεση των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και καλλιεργούν το φαινόμενο αυτό, με στόχο την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους πολίτες και την προστασία της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από όλες τις πηγές”. Η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα επικεντρωθεί, επίσης, στην κατάσταση των νοσοκομείων και στην ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του ΕΣΥ, ιδίως στις περιφερειακές περιοχές.

Σε ένα νέο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει ότι το κόμμα θα στοχεύσει και σε εκείνα που θεωρεί ως “αδύνατα σημεία” της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές. Με το σύνθημα “Πάμε να δούμε μαζί κάτι αστέρια”, επιδιώκει να “επαναφέρει” στο εκλογικό σώμα πρόσωπα της “γαλάζιας παράταξης” που έχουν αξία για την επικαιρότητα: ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος δίνει μια βιολογική ανάλυση του μισογυνισμού, ενώ η υποψήφια ευρωβουλευτής Βίκυ Φλέσσα λέει για τα Τέμπη: “Όλοι μας Μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά μας”.

Τέλος, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, υπάρχουν ακόμη μάχες που η Κουμουνδούρου επιθυμεί να κερδίσει. Ο Σωκράτης Φάμελλος έδωσε τον τόνο την Τρίτη, υποστηρίζοντας σθεναρά το θέμα του κράτους δικαίου, και τόνισε πως οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο σήμα ανατροπής. Βασικό γεγονός ήταν η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα γίνει μετά τις γιορτές. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν εγκαίρως τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments