Πολιτική

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: 64687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εν μέσω προεκλογικής αντιπαράθεσης και για τις σχέσεις των κομμάτων με την εκκλησία το φετινό Πάσχα.

Άρωμα εκλογών θα έχει το φετινό Πάσχα καθώς σχεδόν ένα μήνα πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών, αρχηγοί και στελέχη όλων των κομμάτων θα βρεθούν στις περιφέρειες για τις Άγιες ημέρες, συνδυάζοντας παράλληλα τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, με τα προεκλογικά μηνύματα που θέλουν να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους τους.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τρέχουσας πασχαλινής και προεκλογικής περιόδου είναι η εμφάνιση συγκρούσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με τη σχέση τους με την Εκκλησία. Συγκεκριμένα, η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από δηλώσεις ορισμένων στελεχών στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υποστήριξαν την “αποκλειστικότητα της πίστης”. Ωστόσο, αυτά τα σχόλια και οι υπενθυμίσεις δεν υπονόμευσαν στο ελάχιστο την επιθυμία των βουλευτών και των μελών των άλλων κομμάτων να προσκυνήσουν στις εκκλησίες και τους ναούς της χώρας, όπως παραδοσιακά κάνουν κάθε χρόνο αυτές τις άγιες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε χθες τα Άγια Πάθη και τα δώδεκα Ευαγγέλια, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκαν επίσης πρόσφατα σε εκκλησιαστικό κτίριο στο Δήλεσι, επιβεβαιώνοντας το κλίμα συμφιλίωσης με την Εκκλησία μετά το ρήγμα που προκάλεσε ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση των σχέσεων έπαιξε η έκκληση του Αρχιεπισκόπου προς τα κόμματα να μην κάνουν πολιτική στο όνομα της Εκκλησίας. Και χθες, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε για την παραμονή του Πρωθυπουργού στη Μητρόπολη, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στον προκάτοχό του, λέγοντας: “Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από την προεκλογική εκστρατεία, παίρνοντας μια “ανάσα” για να προετοιμαστούν για τα “βαθιά” της προεκλογικής περιόδου, η οποία ξεκινά μετά τις γιορτές και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του θα μεταβούν στο νησί της Τήνου, όπου η οικογένεια έχει εξοχικό, για να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές μαζί και σε χαλαρό κλίμα, μακριά για λίγο από τις προεκλογικές επισκέψεις, τις επαφές και την πολιτική φασαρία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας, καταφέρνοντας να συνδυάσει τις πασχαλινές του διακοπές με τις απαιτήσεις του προεκλογικού αγώνα, ενώ τη Δευτέρα, πρόκειται να επισκεφθεί τους Παξούς.

Εντός των τειχών θα παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα παραστεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ απόψε το βράδυ πιθανότατα να βρεθεί σε ενορία στο Κερατσίνι ή τον Κορυδαλλό για την Ακολουθία του Επιταφίου. Νίκος Ανδρουλάκης θα παραστεί το Πάσχα στην αθηναϊκή μητρόπολη και απόψε το βράδυ πιθανότατα θα παραστεί σε ακολουθία σε Ιερό Ναό του Κερατσινίου ή του Κορυδαλλού.

Τέλος, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, όπου αναμένεται να κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments