Πολιτική

Πού θα περάσουν τις Άγιες μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί

Πού θα περάσουν τις Άγιες μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Σύντομο διάλειμμα χαλάρωσης πριν αρχίσει και επισήμως ο προεκλογικός αγώνας.

Ένα μικρό διάλειμμα πριν ξεκινήσει ο σκληρός προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναμένεται να κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει του Πάσχα.

Με κάτι περισσότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι τις κάλπες για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί αρχηγοί θα περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης τις επόμενες ημέρες με τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, η επιστροφή στην πρωτεύουσα αναμένεται να βάλει απότομο τέλος στην ανάπαυλα του Πάσχα, αφού μπαίνουμε στις τελική ευθεία των ευρωεκλογών, μια εκλογική αναμέτρηση που τα αποτελέσματά της αναμένονται με ενδιαφέρον.

Το «νεύμα» έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δίνοντας το παρόν στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών και τα δώδεκα Ευαγγέλια, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον οποίο χαιρετήθηκε δια χειραψίας. Επιβεβαίωσε δε, και το κλίμα καταλλαγής με την Εκκλησία το οποίο επήλθε μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Ιερώνυμο στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι, βάζοντας τέλος στη ρήξη που είχε επέλθει με το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ενώ καθοριστικής σημασίας για την αποκατάσταση των σχέσεων ήταν και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου καλώντας τα κόμματα να μην κάνουν πολιτική στο όνομα της εκκλησίας. Και χθες ο κ. Ιερώνυμος δεν θέλησε να δώσει καμία συνέχεια σε όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη πως “Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε”.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την οικογένειά του θα μεταβεί στην Τήνο, προκειμένου να περάσουν μαζί τις ημέρες του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα. Εκτός από τις επισκέψεις και τις επαφές με τοπικούς παράγοντες που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του, θα παραστεί στις ακολουθίες των ημερών και θα παρακολουθήσει και τα παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα του νησιού. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα επισκεφτεί τους Παξούς.

Το Μεγάλο Σάββατο ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα παραστεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ενώ από Δευτέρα ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, όπου αναμένεται να κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments