ΝΔ: Τα διλήμματα στην κάλπη
Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Οι πιο έμπειροι των εκλογικών διαδικασιών λένε πάντα πως εκλογές χωρίς διλήμματα είναι εκ προοιμίου χαμένες. Συνεπώς, στο Μέγαρο Μαξίμου με 30 μόλις ημέρες να απομένουν έως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου ετοιμάζονται να θέσουν τα τρία βασικά διλήμματα των εκλογών, που πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα.
Το πρώτο δίλημμα είναι πολιτικό. “Η Ελλάδα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια έχει ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική πορεία από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι η πολιτική σταθερότητα, η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα μπορούσαν να ανακοπούν από τις ευρωεκλογές μετά από εκλογικά αποτελέσματα, που θα “ανέτρεπαν” την καθαρή εντολή που δόθηκε πριν από ένα χρόνο Το όριο αυτό έχει τεθεί με σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι το εμπόδιο είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019. Επομένως, ένα αποτέλεσμα της τάξης του 33% θα αποτελούσε “σήμα” σταθερότητας και αδιάλειπτης κυβερνητικής συνέχειας για το Μέγαρο Μαξίμου. Ένα αποτέλεσμα κάτω από αυτό το επίπεδο θα έστελνε ένα συγκεχυμένο μήνυμα και θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά αστάθειας.
Η οικονομία δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την εκλογική εξίσωση, διότι, τελικά, “όλα είναι θέμα οικονομίας”. Οι οικονομικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και η ανεργία έχει μειωθεί, αλλά “κυρίως η ψυχολογία έχει βελτιωθεί”, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Επομένως, αν υπονομευθεί η πολιτική σταθερότητα, ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι σημαντικός. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι “δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών για να θέσουμε σε κίνδυνο όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα με πειράματα και ψήφους διαμαρτυρίας” και υποστηρίζουν ότι οι εκλογές αυτές θα επηρεάσουν και την οικονομία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή η ψυχολογική και οικονομική τάση αντικατοπτρίζεται στην τεράστια κοσμοσυρροή των εορτών του Πάσχα, με περισσότερα από 420.000 οχήματα να διασχίζουν μόνο τους αυτοκινητόδρομους και τα λεωφορεία, τα πλοία και τα αεροπλάνα να είναι πλήρως κλεισμένα.
Το τρίτο δίλημμα σχετίζεται με τη φύση των ευρωεκλογών. Ένα ζήτημα που έχει ήδη θέσει ο Μητσοτάκης και θα τονιστεί περαιτέρω, είναι τι είδους εκπροσώπηση θέλει στις Βρυξέλλες. Κυβερνητική πηγή αναφέρει: “Θέλουμε να ενισχύσουμε τη φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες στα σημαντικά θέματα που θα υποστηρίξουμε τα επόμενα χρόνια ή θέλουμε να στέλνουμε εκπροσώπους κομμάτων που υπονομεύουν την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία;”. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σημαντικά θέματα θα αποφασιστούν στις Βρυξέλλες την επόμενη πενταετία. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν είναι το μόνο σημαντικό θέμα, καθώς στις Βρυξέλλες θα ψηφιστεί συνολικά το 70% των νόμων που αφορούν κάθε κράτος μέλος. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το δικό της ψηφοδέλτιο είναι το πιο “σοβαρό” και “αξιόπιστο” και ότι έχει τις καλύτερες επιλογές από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους ψηφοφόρους να εξετάσουν προσεκτικά το ιστορικό των υποψηφίων και όχι μόνο των περισσότερο αναγνωρίσιμων προσώπων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας