Διεθνή

Η Αίγυπτος αρνείται να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την είσοδο βοήθειας στη Γάζα

Η Αίγυπτος αρνείται να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την είσοδο βοήθειας στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Λόγω της «απαράδεκτης κλιμάκωσης» από το Ισραήλ ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Κάιρο

Λόγω της «απαράδεκτης κλιμάκωσης» από το Ισραήλ ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Κάιρο

Η Αίγυπτος αρνήθηκε να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την είσοδο βοήθειας στη Γάζα από το πέρασμα της Ράφα λόγω της «απαράδεκτης κλιμάκωσης» από την πλευρά του Ισραήλ, μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Alqahera News satellite, επικαλούμενο έναν ανώτερο αξιωματούχο.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε νωρίς σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την ανατολική Ράφα μετά τη νέα εντολή των Ισραηλινών

Ισραηλινά τανκς έφτασαν στον δρόμο Salahuddin που διασχίζει τη Ράφα, χωρίζοντας το κέντρο από τις ανατολικές γειτονιές που εκκενώθηκαν έπειτα από την κατάληψη του συνοριακού περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο από τους ισραηλινούς την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στα δυτικά της πόλης, που δεν έχει ακόμη επηρεαστεί ακόμα από τις πρόσφατες μάχες, πολλοί σχεδιάζουν ήδη να φύγουν.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ πετώντας φυλλάδια ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σηματοδοτώντας την επέκταση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων στο κέντρο της της πόλης της Ράφα και απειλώντας με εκτοπισμό εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την ανατολική Ράφα από τότε που διέταξε την εκκένωσή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments