Πολιτική

Άδωνις για επιστολές Ιησού: Στο κενό η λασπολογία Κασσελάκη

Άδωνις για επιστολές Ιησού: Στο κενό η λασπολογία Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Τη δήθεν «ανακάλυψη» του Στέφανου Κασσελάκη περί πώλησης επιστολών του Ιησού Χριστού από τον Άδωνι Γεωργιάδη, καταρρίπτει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας.

Γελοία και αξιοθρήνητα επιχειρήματα

Τη δήθεν «ανακάλυψη» του Στέφανου Κασσελάκη περί πώλησης επιστολών του Ιησού Χριστού από τον Άδωνι Γεωργιάδη, καταρρίπτει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Άδωνις επισημαίνει αυτονοήτως πως το επίμαχο βιβλίο με τα χειρόγραφα του Ιησού δεν είναι μια έκδοση του δικού του εκδοτικού οίκου, αλλά ότι πρόκειται για εμπορική και επαγγελματική προώθηση βιβλίου, το οποίο εκδόθηκε από άλλον εκδοτικό οίκο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του, «…εγώ στην τηλεοπτική εκπομπή μου έχω πουλήσει και το Κεφάλαιο του Μαρξ (εκδόσεις Κάκτος τότε), αλλά και τα Άπαντα του Λένιν (σε παλαιά συλλεκτική έκδοση), δηλ. είχα υιοθετήσει τις κομμουνιστικές ιδέες επειδή τα είχα πουλήσει στην εκπομπή μου; Βιβλιοπωλείο είχαμε συγγραφείς καλούσαμε, τα βιβλία τους δείχναμε. Τέλος ιστορίας».

Για την εξάλειψη και της παραμικρής ιδέας ψόγου, ο Άδωνις συμπληρώνει πως το βιβλίο αυτό του αείμνηστου Άγγελου Σακέτου δεν περιέχει, ούτως ή άλλως, καμία επιστολή του Ιησού Χριστού.

Πιο ειδικά, στη συζήτηση περί της Ιστορικότητας του προσώπου του Ιησού και την απόδειξη αυτής, προς όσους την αμφισβητούσαν, έγραψε ο Άγγελος Σακέτος το εν λόγω βιβλίο.

Και προσθέτει ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας με κάθε δυνατή ενάργεια πως «ο τίτλος προφανώς έχει σε κάθε βιβλίο και έναν εμπορικό χαρακτήρα, αλλά επί της ουσίας ο συγγραφεύς πολύ γνωστός τότε για διάφορες θρησκευτικές μελέτες, έκανε μια σύνοψη των θεωριών για τα λεγόμενα Χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης, το λεγόμενο Ευαγγέλιο του Ιούδα που είχε παρουσιάσει έως και το National Geographic κλπ και διάφορες άλλες διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές, που κατέληγαν να αποδείξουν την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, δηλ με το βιβλίο του κ. Βελόπουλου καμία απολύτως σχέση».

Η αήθης επίθεση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου ότι συνιστά πράξη «μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης» το να πουλάς δήθεν χειρόγραφα του Ιησού. Και παραθέτει απόσπασμα από την παλαιά εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη όπου διαφημίζει βιβλίο με τίτλο «Το χειρόγραφο του Ιησού».

Μάλιστα, με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει, ωστόσο προβλέπει ότι δεν θα το πράξει. «Η αλαζονεία του “41%” είναι που κρατάει όλους αυτούς τους απίθανους στο κυβερνητικό άρμα» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «τοποθετήθηκε στο υπουργείο υγείας με έναν στόχο: Τη διάλυση του ΕΣΥ προκειμένου το σύστημα υγείας να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. Όμως δε θα το πουλήσουν για “μόνο 20 ευρώ” όπως το βιβλίο με τις δήθεν επιστολές. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς business […] Ας δουν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου, που παγιδεύτηκαν ψηφίζοντας ΝΔ, ποιος διαχειρίζεται την υγεία τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments