Πολιτική

Προεκλογικά “φροντιστήρια” στη ΝΔ

Προεκλογικά “φροντιστήρια” στη ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην Πειραιώς θέλουν να αποφευχθούν τα επικοινωνιακά "φάουλ".

Η πρεμιέρα των προεκλογικών περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη προχθές από τη Δυτική Αττική μαζί με τη χθεσινή επίσκεψή του στη Χίο και τη μετάβαση στη Χαλκίδα σήμερα το απόγευμα σημαίνει και επισήμως την κινητοποίηση ολόκληρου του γαλάζιου μηχανισμού για τέσσερις εβδομάδες στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης καμπάνιας με «ευρωπαϊκό περιεχόμενο» και «εθνική σημασία» στις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας.

Όχι μόνο από τους 12 υπουργούς που είναι οι “στρατηγοί” της εκλογικής “μάχης”, αλλά και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και περίπου 20 ημέρες… Πέρα από τις έδρες πορείας για ισάριθμες περιφέρειες (πλην της Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι δυνάμεις), από τη Δευτέρα έχουν αποχωρήσει από τις έδρες τους οι υφυπουργοί, οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Οι υφυπουργοί και οι βουλευτές, μαζί με κομματικά στελέχη, θα είναι μέλη ενός ξεχωριστού στελεχιακού δυναμικού που θα κληθεί να “οργώσει” την πόλη και τα νησιά πριν και μετά τις τριήμερες ή πενθήμερες επισκέψεις των υπουργών και εκτός από την “περιπλάνηση” του πρωθυπουργού.

Η πρώτη μετεκλογική “έξοδος” του κ. Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι ήταν ένα ακόμη δείγμα γραφής.

Το μήνυμα του κόμματος προς το εκλογικό σώμα αφορά το πώς θα πρέπει να επικοινωνηθεί στο εκλογικό σώμα και ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιδιώξει να τηρήσουν το τρίπτυχο του θετικού λόγου με την ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης (ειδικά τους τελευταίους 10 μήνες) και τη διατύπωση ενός ισχυρού διλήμματος.

Στην προχθεσινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές (άλλοι αυτοπροσώπως, άλλοι μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βόρεια Ελλάδα, για παράδειγμα), προέκυψαν βασικές κατευθυντήριες γραμμές.

– Πρώτον, η ανάγκη συμμετοχής των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προεκλογική εκστρατεία.

– Δεύτερον, η ανάγκη να αποφευχθεί η περιττή πολιτική σύγκρουση και να δοθεί έμφαση στα πραγματικά διακυβεύματα της κάλπης.

– Τρίτον, και ίσως το πιο σημαντικό, η σημασία της καλής ενημέρωσης των γαλάζιων κομματικών στελεχών για τις θέσεις του κόμματος και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε βασικά τρέχοντα ζητήματα (από την ακρίβεια μέχρι τη δικαιοσύνη, την υγεία, την ασφάλεια κ.λπ.).

Και αυτό για την αποφυγή επικοινωνιακών “λαθών”, γι’ αυτό και η ηγεσία τούς παρότρυνε ευθέως να είναι προσεκτικοί στις καθημερινές δημόσιες δηλώσεις τους, ώστε να στείλουν ενιαία πολιτική εικόνα στους πολίτες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, όπου ενημερώθηκε για δύο έργα (ανακαίνιση της ψυχιατρικής και παιδιατρικής κλινικής και παρεμβάσεις σε άλλες κλινικές και ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών) που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, καθώς και για την τετραετή δεύτερη θητεία για τον “ριζικό εκσυγχρονισμό” των βασικών υποδομών του ΕΣΥ. Προτάθηκε ένα “στοίχημα”.

Ο ίδιος βρέθηκε ακόμα στη Μονή Δαφνίου, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις περιοδείες στη Χίο και στη Χαλκίδα και έπειτα από την επιστροφή του από την Άγκυρα, όπου θα συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα, πρώτος στο πρόγραμμα είναι ο κρίσιμος και απαιτητικός για τους στόχους της ΝΔ Βορράς – η Αλεξανδρούπολη συγκεκριμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments