Πολιτική

Σε νέο vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέο vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Γκρίνιες και διχόνοια στις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάθε απόπειρα να αντιμετωπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης με πολιτικούς όρους, ακόμη και ως προς την καταγραφή του τρέχοντος ρεπορτάζ στο κόμμα, τείνει πια να γίνει μάταιη. Καθημερινά, ηγεσία και στελέχη τροφοδοτούν αποκλειστικά τις στήλες της παραπολιτικής, επαναφέροντας τη γενική εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, προορίζεται να τερματίσει το βίο του, μέσα στην απαξία και τη χλεύη.

Συγκεκριμένα, νέες ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Άρη Σπηλιώτοπουλου, ο οποίος υπερασπίστηκε την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά» αλλά και οι αποστάσεις που έχουν κρατήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;», δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός της ΝΔ και τωρινός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αναφορά αυτή απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ισχυριζόμενος πως «δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω μια δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας σύμβουλος επικοινωνίας ο οποίος έχει μια επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από πού κι ως πού θα βγω εγώ, μέλος της Π.Γ., πρώην βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, να σχολιάσω τη δήλωση του συμβούλου επικοινωνίας;».

Σε ερώτηση για τη φράση Σπηλιωτόπουλου περί «παγωτού που σκοτώνει», ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως «δεν έχω ακούσει φράση για παγωτό να σκοτώνει» και συμπλήρωσε: «Επειδή έχουμε και σε ένα μήνα εκλογές, ο καθένας να περιοριστεί στο αντικείμενο το οποίο του έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα».

Από την πλευρά του, για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε από την συχνότητα ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ο πρώην Υπουργός του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, κληθείς ακόμη να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στα στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη». «Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της ΚΕ ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται» τέτοιες απόψεις, ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός.

Πλέον, έμπειροι παρατηρητές των δεδομένων που διαμορφώνονται στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, βλέπουν στο βράδυ των ευρωεκλογών τη μήτρα από όπου θα προέλθει η επόμενη διάσπαση και εύχονται την αρχή της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς.

Τα ίδια βεβαίως προέβλεπαν και μετά την ήττα Τσίπρα και προέκυψε το ιδεολογικό πολιτικό τοξικό χάος Κασσελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments