Πολιτική

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Κασσελάκης

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Προσωποποιούνται ολοένα και περισσότερο οι κριτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πιο κοντά έρχονται οι ευρωεκλογές και από τη Νέα Δημοκρατία βάζουν στο στόχαστρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το γαλάζιο στρατόπεδο κατηγορούν την Κουμουνδούρου πως λέει «όχι σε όλα, ναι στο τίποτα» και πως υιοθετεί έναν διχαστικό λόγο σε μια σειρά θεμάτων.

Ουσιαστικά από το κυβερνών κόμμα έχουν αποφασίσει να σηκώνουν το γάντι και να απαντάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, κοιτώντας με τον τρόπο αυτό και προς δύο μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων: Πρώτον απευθύνονται σε ένα μετριοπαθές κοινό που κινείται στο χώρο του κέντρου και το οποίο δεν αρέσκεται στο υψηλούς τόνους και σε ακραίες αντιπαραθέσεις. Δεύτερον εστιάζουν σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας με αντίΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως σκέφτονται να ψηφίσουν χαλαρά στις ευρωεκλογές και κοιτάνε προς μικρότερα κόμματα.

Με λιγότερες από 30 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να αυξήσει την πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν έχει αξιόπιστη πρόταση. Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Κασελάκη ότι συνεχίζει να παραδίδει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και έθεσε το ερώτημα πόσο θα κοστίσει αυτό στον φορολογούμενο. ‘Φυσικά, αποκρύπτετε το γεγονός ότι αυτός ο μη πολιτικός λαϊκισμός που προβάλλετε στην πραγματικότητα οδηγεί τη χώρα σε μια νέα χρεοκοπία’, είπε σε ένα μπαράζ βελών.

Την ίδια στιγμή, το κυβερνών κόμμα εξαπέλυσε βέλη κατά των πρόσφατων δηλώσεων Κασσελάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη “η τοξικότητα δεν είναι συνιστώσα, αλλά η κυρίαρχη γραμμή”. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, αναφερόμενος σε συνομιλία του κ. Κασσελάκη με εργαζόμενο σε ιατρείο στην Πρέβεζα, είπε: “Από το “έπρεπε να τους σπρώξουμε πέντε μέτρα κάτω από τη γη” του κ. Πολάκη μέχρι το “θα τους ξεσκίσουμε” του κ. Κασσελάκη, η αλλαγή ηγεσίας είναι ο δρόμος… Ας το απολαύσουν… Και ο νέος τους πρόεδρος και ο πολιτικός τους πολιτισμός!” Επισήμανε ο ίδιος. Κουμουνδούρου την υψηλών τόνων απάντηση προς τη Νέα Δημοκρατία και την αξιωματική αντιπολίτευση που χτυπάει κόκκινο.

Οι πρόσφατες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες αναδεικνύουν όλο και περισσότερο τα διλήμματα που καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές. Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι τα διλήμματα αυτά καλύπτουν την Ευρώπη και τη χώρα. Ειδικότερα, ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν τα γαλάζια κόμματα είναι “σταθερότητα ή νέες περιπέτειες”, γεγονός που αναδεικνύει και το ερώτημα “ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να ενισχύσουν τη διεκδίκηση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments