Τεχνολογία

Apple: Κοντά σε συμφωνία για να μπει το ChatGPT στο iPhone

Apple: Κοντά σε συμφωνία για να μπει το ChatGPT στο iPhone

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας

Η Apple Inc. έχει φτάσει κοντά σε συμφωνία με την OpenAI για τη χρήση της τεχνολογίας της νεοσύστατης εταιρείας στο iPhone, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας για τη χρήση χαρακτηριστικών της ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Η Apple έχει επίσης προχωρήσει σε συνομιλίες με την Google της Alphabet Inc. σχετικά με την αδειοδότηση του chatbot Gemini της εν λόγω εταιρείας. Οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει ένα δημοφιλές chatbot στο πλαίσιο μιας πληθώρας νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με την OpenAI είχαν ενταθεί. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε ότι προσωπικά χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχαν «ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν». Υποσχέθηκε ότι τα νέα χαρακτηριστικά AI θα ενσωματωθούν στα προϊόντα της Apple με «πολλή προσοχή».

Στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της Apple την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι η Apple θα έχει πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Πιστεύουμε στη μετασχηματιστική δύναμη και την προοπτική της Τεχνητής Νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού της Apple για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών», δήλωσε ο Cook κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments