Nέα της αγοράς

McDonald’s: Έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στην Ελλάδα

McDonald’s: Έσπασαν το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στην Ελλάδα
Ρεκόρ κύκλου εργασιών κατέγραψε το 2023 η Premier Capital Ελλάς, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald's στην Ελλάδα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Ρεκόρ κύκλου εργασιών κατέγραψε το 2023 η Premier Capital Ελλάς, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που καταχωρήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο ΓΕΜΗ, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2023 αυξήθηκε στα 102,54 εκατ. ευρώ, «σπάζοντας» για πρώτη φορά στην ιστορία της το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται δε αυξημένος κατά 26% έναντι των 81,63 εκατ. ευρώ το 2022, κυρίως λόγω των ενεργειών της διοίκησης για επέκταση του δικτύου της μέσω της δημιουργίας νέων εστιατορίων.

Τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν στα 39,58 εκατ. ευρώ έναντι 30,96 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ η διοίκηση διαβεβαιώνει πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει θέματα κεφαλαιακής επάρκειας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 8,63 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα στα 5,79 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία εντός του 2023 αύξησε τον δανεισμό της από τις τράπεζες, ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της και να υλοποιήσει τον ταμειακό της προγραμματισμό χωρίς καθυστερήσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ο αριθμός προσωπικού της Premier Capital Ελλάς ανερχόταν σε 1.704 άτομα έναντι 1.490 ατόμων στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

«Η εταιρεία για τα επόμενη έτη θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του εμπορικού σήματος που κατέχει και θα ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά της εστίασης με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της και πάντα μέσα από την τήρηση αυστηρών κανόνων προστασίας και ασφάλειας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην οικονομική κατάσταση.

Συνεχίζονται οι ανακαινίσεις των εστιατορίων

Όπως επίσης αναφέρει η διοίκηση, η εταιρεία συνέχισε την ανακαίνιση των εστιατορίων της με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση, την ασφάλεια αλλά και την παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές της. Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα το εστιατόριο McDonald’s στη Ρόδο που άνοιξε ξανά τον Απρίλιο του 2024, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση που κόστισε 475 χιλ. ευρώ. Το εν λόγω εστιατόριο απασχολεί 40 εργαζόμενους.

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται πλέον σε όλα τα εστιατόρια με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την ευκολία μέσω των υπηρεσιών McDrive και McDelivery, ενώ οι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Ανεβάζει ταχύτητα η δημιουργία νέων καταστημάτων

Ταυτόχρονα, η Premier Capital Ελλάς παραμένει πιστή στη στρατηγική της για την ανάπτυξη του δικτύου της McDonald’s στην Ελλάδα, δρομολογώντας συνεχώς το άνοιγμα νέων εστιατορίων.

Στα τέλη του 2023 και δη στις 18 Δεκεμβρίου άνοιξε νέο εστιατόριο στο Χαϊδάρι, σε μια επένδυση ύψους 1,98 εκατ. ευρώ που δημιούργησε 55 νέες θέσεις εργασίας.

Μαζί με το νέο κατάστημα στο Χαϊδάρι, η Premier Capital Ελλάς λειτουργεί πλέον 32 εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα ως εξής:

-στην Αθήνα: Αγ. Ι. Ρέντης, Άλιμος, Βάρη, Βριλήσσια, Γλυφάδα, Διον. Αρεοπαγίτου, Ιερά Οδός, Ίλιον, Λεωφ. Δουκίσσης Πλακεντίας, Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισού, Λεωφ. Μεσογείων, Μεταμόρφωση, Π. Ράλλη, Π. Φάληρο, Πειραιώς, Πολυδένδρι-Καπανδρίτι, Σπάτα (Εμπορικό Κέντρο Smart Park), Σύνταγμα, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι,

-στη Θεσσαλονίκη: West Salonica, Εμπορικό Κέντρο One Salonica και Καλαμαριά,

-στην Κρήτη: Ηράκλειο, Μάλια, Χερσόνησος

-καθώς επίσης στην πόλη της Ρόδου, τη Λάρισα, την Πάτρα, τη Ζάκυνθο και τη Σαντορίνη.

Όπως δε αποκάλυψε πέρυσι στους δημοσιογράφους η Managing Director της Premier Capital Ελλάς, Simona Mancinelli, η εταιρεία έχει στόχο το άνοιγμα 50 συνολικά εστιατορίων έως το 2028, καθώς και αύξηση του εργαζομένων της στα επίπεδα των 3.000 (από 1.704 το 2023 και 1.490 το 2022).

Η Premier Capital Ελλάς ανήκει στον όμιλο Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα που έχει αναλάβει το Developmental License της McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία. Η Premier Capital λειτουργεί 185 εστιατόρια McDonald’s στις έξι αυτές χώρες και απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

Πηγή: insider.gr//Μαρίνα Φούντα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments