Στα αζήτητα παραμένουν ακίνητα βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας
Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//. Δεν είναι λίγες οι γνωστές βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί στο "στόχαστρο” των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, παρά τη μακρά πορεία και παράδοση ορισμένων εξ αυτών. Μερικά παραδείγματα αποτελούν η Κλωστήρια Θράκης, η Κλωστήρια Κιλκίς, η ΤΕΞΑΠΡΕΤ κ.ά.
Στα αζήτητα παραμένουν ακίνητα βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας – μια περιοχή που έχει “πληγωθεί” σημαντικά από την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, αλλά και από την έλλειψη υποδομών. Δεν είναι λίγες οι γνωστές βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις που έχουν βρεθεί στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, παρά τη μακρά πορεία και παράδοση ορισμένων εξ αυτών. Μερικά παραδείγματα αποτελούν η Κλωστήρια Θράκης, η Κλωστήρια Κιλκίς, η ΤΕΞΑΠΡΕΤ κ.ά.
Από τους πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ξεχώρισε ο επαναληπτικός για τα “ιμάτια” της μονάδας της ΕΝΚΛΩ στην Κομοτηνή. Η – πτωχευμένη από το 2012 – “Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.” βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα περίοδο πλειστηριασμών, μετά από μια σειρά από “άγονα” σφυριά του παρελθόντος. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο βγήκε στο σφυρί και άλλαξε χέρια ένα αγροτεμάχιο της ΕΝΚΛΩ στην Αλεξανδρούπολη, με επισπεύδουσα τη σύνδικο πτώχευσης.
Ο πλειστηριασμός της Παρασκευής κηρύχθηκε άγονος, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες αναφερόταν στην πλατφόρμα ότι είχε σχηματιστεί “οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών”. Ο πλειστηριασμός είχε επισπεύδουσα τη σύνδικο πτώχευσης και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.951.575 ευρώ.
Το σφυρί αφορούσε το σύνολο του παραγωγικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της βιομηχανικής μονάδας παραγωγής νήματος του εργοστασίου της πρώην Κλωστήρια Μαρώνειας, που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και ανήκει στην πτωχευμένη Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.
Στους άγονους πλειστηριασμούς της εβδομάδας ήταν κι εκείνος για το βιομηχανικό ακίνητο της Enimex (ΕΝΙΜΕΞ) στο Κιλκίς. Η Enimex δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την κατασκευή βαλβίδων, συστημάτων μέτρησης και ρύθμισης, μετρητών αερίου και πακέτων CNG για εφαρμογές πετρελαίου και αερίου. Ο πλειστηριασμός είχε επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τις 598 χιλ. ευρώ, ενώ αφορούσε ένα γήπεδο εμβαδού 4.599 τ.μ., που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Κοινότητας Σταυροχωρίου, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς.
Σύμφωνα με την έκθεση τεχνικής αξιολόγησης, στο παραπάνω γήπεδο ανεγέρθηκε βιομηχανικό κτίριο παραγωγής μετρητών και εξαρτημάτων φυσικού αερίου συνολικής επιφανείας που προσμετράται στη δόμηση 2.270,98 τ.μ. και επιφανείας κάλυψης 2047,15 τ.μ. Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο.
“Κέντρο Αθηνών”
Και πάλι στα αζήτητα έμεινε, εν τω μεταξύ, και το δημοφιλές κέντρο διασκέδασης “Κέντρο Αθηνών” στην οδό Πειραιώς. Επρόκειτο για επαναληπτικό πλειστηριασμό, καθώς έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις, που επίσης ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών.
Ειδικότερα, είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ποσοστό 33,33% εξ’ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου εκτάσεως 271,52 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Αθηνών του Δήμου Αθηναίων στο υπ’ αριθμόν 28 Ο.Τ. και στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς αριθμός 144 και Πέτρου Ράλλη με την οικοδομή που υπάρχει σ’ αυτό, η οποία χρησιμοποιείται ως κέντρο διασκέδασης και αποτελείται από: α) ισόγειο, επιφάνειας 213,60 τ.μ., β) πρώτο όροφο επιφάνειας 191,65 τ.μ. και γ) δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ
Ως τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί το ποσό των 419.900 ευρώ. Όπως σημειώνεται στην έκθεση του εκτιμητή, το κτίριο αποτελεί τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του κέντρου διασκέδασης “Κέντρο Αθηνών” (αποτελούμενου από επιμέρους κτίρια, με συνολικό πρόσωπο αυτών στην οδό Πειραιώς 36 μ. περίπου) στο οποίο έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές προσόψεις (κατά μήκος της οδού Εχελιδών, κατά μήκος της οδού Πειραιώς κ.λπ.), δίνοντας έτσι την εικόνα ύπαρξης ενός μεγάλου “ενιαίου” κτιρίου.
Τα ξενοδοχεία
Χωρίς να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος ολοκληρώθηκαν και οι πλειστηριασμοί για τα ξενοδοχεία “Venus” στη Σάμο και “Alshides” στο Ελατοχώρι.
Ο πλειστηριασμός για το “Venus” είχε επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή εκκίνησης το 1,4 εκατ. ευρώ. Αφορούσε συγκεκριμένα το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 680,00 τ.μ. μετά του επ’ αυτού ανεγερθέντος ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κοκκαρίου της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος, στη Σάμο.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η ξενοδοχειακή μονάδα είναι κατηγορίας 2 αστέρων, δυναμικότητας 46 δωματίων και 94 κλινών. Βάσει προσκομισθέντων στοιχείων, αναφέρεται ότι αποτελείται αναλυτικά από 36 δίκλινα, 6 τρίκλινα και 4 μονόκλινα. Η περίοδος λειτουργίας αναφέρεται από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.
Ως παροχές του καταλύματος αναφέρονται μπαρ, μπαρ πισίνας, πισίνα ανοιχτή, πισίνα παιδική, ανοιχτός χώρος στάθμευσης και internet corner. Το κατάλυμα μετά από εξωτερική αυτοψία δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει φθορές από το σεισμό.
Το επαναληπτικό σφυρί για το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Alshides” είχε τιμή πρώτης προσφοράς τις 927.550 ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κλασικού τύπου, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον παλαιό οικισμό Ελατοχωρίου Πιερίας, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής, καθώς φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού.
Στα αζήτητα έμεινε και ένα ημιτελές ξενοδοχείο στη Χίο, το οποίο βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τις 960.800 ευρώ. Επρόκειτο για έναν πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions, που αφορούσε την πλήρη κυριότητα ενός ημιτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο οικόπεδα επιφάνειας 2.015,01 τ.μ. έκαστο, μετά των επ’ αυτού διαιρεμένων κάθετων ιδιοκτησιών, στη θέση “Πάτος” Βροντάδου, Ομηρούπολης Χίου.
Πηγή: capital.gr//Ελευθερία Πιπεροπούλου
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας