Πολιτική

Άδωνις: Δεν ανέχομαι ο Πασόκος Βελόπουλος να μου παριστάνει τον δεξιό [vid]

Άδωνις: Δεν ανέχομαι ο Πασόκος Βελόπουλος να μου παριστάνει τον δεξιό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνησιμότητα

Στην αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη δήθεν πώληση επιστολών του Ιησού προέβη, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας, ιδιαίτερα, στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στον Κυριάκο Βελόπουλο, υπενθύμισε τον δημοκρατικό και δυτικόστροφο χαρακτήρα του πολιτεύματος στο Ισραήλ και υπογράμμισε την αποδοχή των απογευματινών χειρουργείων από νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό.

Ερωτηθείς για την πώληση επιστολών του Ιησού Χριστού για την οποία κατηγορείται από την αντιπολίτευση, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Θέλω πρώτα από όλα να πω χαίρομαι που κάνω τους πολιτικούς αντιπάλους μου να παρακολουθούν τις χιλιάδες τηλεοπτικών ωρών που έχω κάνει στη ζωή μου. Έκανα δυο ώρες την ημέρα τηλεπώληση βιβλίων. Το βιβλίο του αείμνηστου Άγγελου Σακέτου δεν έχει καμιά σχέση με το βιβλίο του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά προσπαθεί μέσα από χειρόγραφα για τη Μαύρη Θάλασσα να αποδείξει την ιστορικότητα του Ιησού. Δεν είναι καθόλου ίδια περίπτωση με αυτή του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος έκδωσε ο ίδιος ένα βιβλίο. Ένας βιβλιοπώλης, όπως εγώ, δεν υιοθετεί τα βιβλία που πουλάει. Πουλούσα ως βιβλιοπώλης, για παράδειγμα, το Κεφάλαιο του Μαρξ από τις εκδόσεις Κάκτος. Αυτό σημαίνει πως είμαι κομμουνιστής; Προφανώς μιλάμε για τηλεβιβλιοπωλείο, και όχι όπως συμβαίνει με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος ο ίδιος εξέδωσε βιβλίο για επιστολές του Ιησού. Και επίσης, είχαμε στενή επαγγελματική συνεργασία από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο χώρο του βιβλίου. Και ο Βελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με εμένα, που ήμουν πάντα δεξιός. Δεν μπορεί λοιπόν ο Βελόπουλος να «πουλάει» τον εαυτό του ως γνήσιο δεξιό. Δεν γίνεται αυτό».

Το Ισραήλ είναι ένα δημοκρατικό κράτος δυτικού τύπου

Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Eurovision και το κίνημα που αναπτύσσεται κατά του Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας πως «είμαι πάρα πολύ ευτυχής που παρά το bullying και τα γιουχαρίσματα, η τραγουδίστρια από το Ισραήλ τραγούδησε πολύ ωραία και ήρθε δεύτερη. Αυτή η νέα περίοδος αντισημιτισμού, υποβοηθούμενη από την άκρα αριστερά, πρέπει να σταματήσει όσο είναι καιρός. Έχουμε το ισραηλινό κράτος με σύγχρονη δημοκρατία, με τις αξίες του δυτικού πολιτισμού και ελευθεροτυπία. Και έχουμε τη Χαμάς, που έχει σφαγιάσει Ισραηλινούς και κρατά ακόμη ομήρους. Αυτά τα αριστερίστικα κινήματα γιατί δεν καταδικάζουν την κατάσταση με τους ομήρους. Κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν θέλει να βλέπει να σφαγιάζονται παιδιά και να κρατούνται τόσοι όμηροι. Όλοι αυτοί οι αριστεριστές διαδηλώνουν στους δρόμους και καταλαμβάνουν πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει ούτε ένα πανό που να ζητεί από τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους. Το Ισραήλ είναι δημοκρατία και η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το μακελειό έχε προκληθεί από τη Χαμάς. Πρέπει να λέμε πρώτα «Χαμάς απελευθέρωσε τους ομήρους», έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε μετά «Ισραήλ σταμάτησε τον πόλεμο».

Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνησιμότητα

Κληθείς να το τοποθετηθεί σε σχέση με τη σύνδεση της πολιτικής σταθερότητας με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Άδωνις επισήμανε πως «στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα. Κρίνεται αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά στην οικονομία, την ανάπτυξη της χώρα, τους θεσμούς. Αν υπάρξει ένα κακό, ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, κάτω από 30%, η αντιπολίτευση θα θεωρήσει πως μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και η δύναμη της πολιτικής σταθερότητας θα μειώνεται».

«Υπάρχει μια παραφιλολογία, ότι η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη πηγαίνει στην πράξη λιγότερο καλά από την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. «Και όμως, η δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σοβαρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις: μη κρατικά πανεπιστήμια, νέο ΕΣΥ και απογευματινά χειρουργεία, επιστολική ψήφος, νέος δικαστικός χάρτης. Πρόκειται για βαθιές μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Εμείς λέμε πως έχουμε κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και λέμε στον ελληνικό λαό να μας στηρίξει για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Όμως, δεν είμαστε τύραννοι. Αν ο λαός δεν μας επικροτήσει, θα αποδεχθούμε την κρίση και οι μεταρρυθμίσεις θα πάνε πίσω. Είναι απλό αυτό που λέμε».

Τεράστια η αποδοχή των απογευματινών χειρουργείων

Τέλος, ο Ά. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα απογευματινά χειρουργεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πάμε πολύ καλά. Από τα 300 πήγαμε στα 1000 απογευματινά χειρουργεία στο δεύτερο μήνα. Όλα προχωρούν όπως είχαμε σχεδιάσει. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των γιατρών, των νοσηλευτών και των νοσοκομείων. Και περιμένουμε την απόφαση, για να προχωρήσουμε και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Θέλω, τέλος, να προσθέσω πως, το τελευταίο τριήμερο, πήγα στα Γρεβενά, την Φλώρινα, την Καστοριά και την Κοζάνη. Πήγα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Μετά την πρώτη μου περιοδεία, γυρίζω πολύ πιο αισιόδοξος. Ο κόσμος βλέπει τι κάνει η ΝΔ. Υπάρχει ένα ζήτημα με την ακρίβεια, αλλά ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας καλός και εργατικός πρωθυπουργός, που μάχεται να γίνει η Ελλάδα μια καλύτερη χώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments