Πολιτική

Άδωνις: Μεγάλο διπλωματικό φάουλ η επίσκεψη Ράμα

Άδωνις: Μεγάλο διπλωματικό φάουλ η επίσκεψη Ράμα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Ως μεγάλο διπλωματικό φάουλ χαρακτηρίζει τη σημερινή ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπληρώνει πως ένας βασικός στόχος της ομιλίας είναι να παρεμποδίσει την εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος του να κόψει ψήφους από τη ΝΔ

Ως μεγάλο διπλωματικό φάουλ χαρακτηρίζει τη σημερινή ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπληρώνει πως ένας βασικός στόχος της ομιλίας είναι να παρεμποδίσει την εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού, τονίζει πως «τα πράγματα είναι πολύ απλά για όποιον έχει μυαλό και αντιλαμβάνεται τα στοιχειώδη της εξωτερικής πολιτικής. Το ταξίδι του κ. Ράμα πριν από τις ευρωκλογές, χωρίς προσυνεννόηση με την Κυβέρνηση είναι μεγάλο διπλωματικό φάουλ».

Σε σχέση με το κίνητρο της επίμαχης ομιλίας στο Γαλάτσι, ο Άδωνις επισημαίνει πως «είναι η απάντηση του στον @kmitsotakis για την υποψηφιότητα Μπελέρη που προφανώς τον ενοχλεί αφόρητα. Καταλαβαίνει ότι ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής Μπελέρης θα έχει ασυλία, δύναμη και φωνή. Τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου θα ακούγονται αυθεντικά πλέον εκεί και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την ΕΕ να κάνει ότι δεν βλέπει».

Με το ταξίδι αυτό στην Ελλάδα, ο Ράμα επιθυμεί να προκαλέσει εκλογική ζημιά στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία: «Εάν τον εμποδίζαμε, θα είχαμε διαπράξει παρανομία. Θα σήκωνε το θέμα και θα μας παρουσίαζε ως μία μή Δημοκρατική Χώρα, έτσι ώστε να σβήσει τις κατηγορίες εναντίον του για τον Δήμαρχο Χειμάρας και την φυλάκισή του. Εάν δεν παρασυρόμασταν, όπως δεν παρασυρθήκαμε ευτυχώς, μας κάνει προφανώς εκλογική ζημιά σε ανθρώπους που την εξωτερική πολιτική την βλέπουν συναισθηματικά και όχι όπως πρέπει απολύτως ψυχρά».

Έτσι, λοιπόν, καταλήγει ο υπουργός Υγείας, είναι σαφές πως «όσο έχουν μυαλό καταλαβαίνουν ότι η σημερινή του εκδήλωση, έχει ως βασικό σκοπό να προκαλέσει το εκλογικό ακροατήριο στην Ελλάδα και έτσι να κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Οι έχοντες νου λοιπόν έχουν έναν επιπλέον λόγο να μας ψηφίσουν, για να μη του κάνουν το χατίρι».

Μητσοτάκης: Περιττή και αχρείαστη η επίσκεψη Ράμα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκαίρως εκφράσει την επιφυλακτική στάση του έναντι της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, ως «αχρείαστη» και «περιττή» είχε χαρακτηρίσει προ ημερών την έλευση του Έντι Ράμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό ενημερωτικό μέσο, είχε υποστηρίξει πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είχε τονίσει και πρόσθεσε πως το θέμα της κράτησης του Φρ. Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά, δε, τη συγκέντρωση στην οποία ήταν σήμερα ομιλητής ο Έντι Ράμα, είχε πει εγκαίρως πως «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments