Πολιτική

Μητσοτάκης: Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη

Μητσοτάκης: Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αναφορές του πρωθυπουργού στην επικείμενο ταξίδι στην Άγκυρα.

“Πιστεύω πως η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει πως είναι καλύτερο με την Τουρκία να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικείμενη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Παντελώς αχρείαστη και ως ένα σημείο προκλητική ενέργεια η μετατροπή της Μονής σε τζαμί. Η απόφαση είχε παρθεί εδώ και χρόνια αλλά οπωσδήποτε θα θίξω το θέμα στον Ερντογάν, ώστε να αλλάξει η απόφαση, αν είναι εφικτό», τόνισε επίσης για το θέμα της Μονής της Χώρας.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ακρίβειας, στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, στην επικράτηση του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία και στη στάση που θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές στη γείτονα χώρα, σχολίασε ότι «θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά, δεν θα ακουστούν και μετεκλογικά. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε ζητήματα», ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «δέχθηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους»

Αναφορικά με την επίσκεψη Ράμα, είπε πως «η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις».

Όσον αφορά στο θέμα της ακρίβειας, τόνισε πως « είναι παγκόσμιο πρόβλημα, δεν είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια και αντιμετωπίζεται με μείωση φόρων και αυξήσεις μισθών που έχουμε κάνει».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισοδημάτων η βελτίωση της δημόσιας υγείας και η υλοποίηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος για το οποίο πήρε εντολή με το 41%, και επισήμανε την σημασία για την σταθερότητα της πορείας της χώρας τις ερχόμενες ευρωεκλογές καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις κάλπες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments