Πολιτική

Στο ραντάρ του Μαξίμου η σημερινή συγκέντρωση Ράμα στην Αθήνα

Στο ραντάρ του Μαξίμου η σημερινή συγκέντρωση Ράμα στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: [360126] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ EDI RAMA ΜΕ ΤΙΤΛΟ "IMPROVISATIONS" ΣΤΑ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη και φυλάκιση του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η απόφαση του Έντι Ράμα να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσει σήμερα από εδώ την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των εκλογών το Μάϊο του 2025 στη χώρα του άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε την ενόχληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη χρονική στιγμή.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παράνομη και άδικη σύλληψη και φυλάκιση του ομογενή μας και νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από την αλβανική πλευρά να μετατεθεί ακόμα και μετά τις ευρωεκλογές η συγκέντρωση αυτή, η απάντηση ήταν αρνητική.

Σήμερα λοιπόν στις 11 το πρωί χιλιάδες Αλβανοί θα συρρεύσουν στο Christmas Theatre στο Γαλάτσι για να ακούσουν τον πρωθυπουργό της χώρας τους Έντι Ράμα ο οποίος δεν επέλεξε τυχαία την Ελλάδα καθώς οι Αλβανοί που διαβιούν στη χώρα μας αποτελούν το 60–65% του πληθυσμού μεταναστών στην Ελλάδα.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές ούτε προσκάλεσε τον κ. Ράμα αλλά ούτε και θα μπορούσε να απαγορεύσει την είσοδό του στη χώρα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φροντίσει για την ασφάλειά του.

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, η οποία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και προφανώς κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να κάνει μία ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας, για να μιλήσει στους ομοεθνείς του. Νομίζω το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ όση πραγματικά του αξίζει», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha.

Μάλιστα στο αν ο χρονισμός αυτής της επίσκεψης, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και με ανοιχτά ζητήματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, είναι ο κατάλληλος ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος αλλά, από εκεί και πέρα, μην του δίνουμε και μεγαλύτερη σημασία».

Όπως σημείωναν μάλιστα κυβερνητικές πηγές όσο και αν επιμένει η αντιπολίτευση ότι το θέμα Μπελέρη είναι διμερές αυτό δεν ισχύει καθώς συνδέεται με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Αλβανίας της ΕΕ και εκεί θα εκτιμηθεί αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Το παρασκήνιο Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανική πρεσβεία αναζητούσε εδώ και καιρό χώρο για να φιλοξενηθεί η συγκέντρωση όπως το κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως, η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Κοτζιά αλλά και το ΣΕΦ. Όμως, οι απαντήσεις για όλους αυτούς του χώρους ήταν αρνητικές, ενώ η θετική αρχικά απάντηση για την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ δεν προχώρησε γιατί κρίθηκε μικρή σε χωρητικότητα.

Συνεργάτες του Έντι Ράμα βρίσκονται εδώ και αρκετά 24ωρα στην Αθήνα προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει σύμφωνα με πληροφορίες την επιστολική ψήφο, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τα ονόματα 20 Αλβανών που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, ο καθένας στο δικό του τομέα, πρόσωπα τα οποία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν και για εκπλήξεις στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού αλλά όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, «το θέμα είναι ποιοι θα είναι οι αποδέκτες της έκπληξης»…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments