EDITOR'S PICK

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε λάδι λεβάντας για τα μαλλιά σας

5 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε λάδι λεβάντας για τα μαλλιά σας

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις ιδιότητες αυτού του θαυματουργού βοτάνου

Είναι ότι τα αιθέρια έλαια αποτελούν τις πιο δημοφιλείς DIY θεραπείες. Μεταξύ αυτών, η λεβάντα έχει γίνει ευρέως το πιο διαδεδομένο! Με πολλές χρήσεις και ένα παραδεισένιο άρωμα, τα αιθέρια έλαια λεβάντας παρασκευάζονται απευθείας από το φυτό της. Χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές απόσταξης, το τελικό προϊόν είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο εκχύλισμα από χρήσιμες ενώσεις της λεβάντας, γεμάτο οφέλη για την υγεία και πολλά άλλα. Αυτά περιλαμβάνουν πέρα από ανακούφιση από την ημικρανία και πολλά οφέλη σε ό,τι αφορά την περιποίηση μαλλιών. Πάμε να δούμε 5 από αυτά.

1. Βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών

Σύμφωνα με μελέτες, το έλαιο λεβάντας μπορεί να βοηθήσει σε θέματα όπως η απώλεια μαλλιών ή η αλωπεκία. Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του; Κάντε μασάζ με αραιωμένο λάδι λεβάντας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Μπορείτε να το αραιώσετε με άλλα έλαια όπως τα jojoba ή το λάδι καρύδας. Θα πρέπει να το αναμίξετε ισόποσα. Tip: Αυτό είναι καλύτερο να το κάνετε μετά από το μπάνιο ή το ντους. Αφήστε το να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε (αν θέλετε). Μπορείτε να το αφήσετε όλη τη νύχτα με τα μαλλιά σας τυλιγμένα σε μια πετσέτα για μέγιστα οφέλη. Θα βιώσετε επίσης το ηρεμιστικό και υπέροχο άρωμα της λεβάντας, καθώς και τα θεραπευτικά του αποτελέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paggea Herbal Lab (@paggea_)

2. Είναι αντιμικροβιακό

Η λεβάντα έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως έχει σημειωθεί σε παλαιότερες μελέτες. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής, αυτό μπορεί να αποτρέψει κοινά προβλήματα της περιοχής. Συγκεκριμένα, μπορεί να αποτρέψει τον κνησμό ή την πιτυρίδα, ακόμη και τις μολύνσεις.

3. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή να σκοτώσει τις ψείρες του κεφαλιού

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των ψειρών. Η έρευνα εξέτασε τη λεβάντα με ένα άλλο αιθέριο έλαιο, το τεϊέλαιο. Η χρήση και των δύο και ιδιαίτερα του τελευταίου έχει αποδειχθεί αρκετά επιτυχημένη. Ωστόσο, προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα έλαια αντικαθιστούν το πρόγραμμα θεραπείας που σας έχει συνταγογραφηθεί – δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά σε έλαια για τη θεραπεία των ψειρών.

4. Συμβάλλει στον περιορισμό της φλεγμονής του δέρματος

Η λεβάντα χρησιμοποιείται μερικές φορές ως σπιτική θεραπεία για φλεγμονές του δέρματος και εγκαύματα. Η χρήση της σε μορφή αιθέριου ελαίου μπορεί να είναι καλή επίσης για την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

5. Έχει ηρεμιστική δράση και θεϊκό άρωμα

Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι η λεβάντα έχει ένα επιπλέον όφελος: υπέροχη μυρωδιά. Το άρωμά της μπορεί κυριολεκτικά να ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα. Σε διάφορα πειράματα με ανθρώπους που έρχονταν σε επαφή με το άρωμα λεβάντας, βίωσαν μεγαλύτερη χαλάρωση, ευχαρίστηση και μπήκαν πιο άμεσα σε καλύτερο mood, αφού εισέπνευσαν το έλαιό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments