Τεχνολογία

Μάχη «γιγάντων» για την πρωτιά στις πωλήσεις smartphones

Μάχη «γιγάντων» για την πρωτιά στις πωλήσεις smartphones

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ειδικότερα, σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research, Apple και Samsung κυριάρχησαν στη λίστα με τα 10 smartphones

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research, Apple και Samsung κυριάρχησαν στη λίστα με τα 10 smartphones

Μάχη «γιγάντων» για την πρωτιά στις πωλήσεις smartphones δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2024, με τις Apple και Samsung να κυριαρχούν στο top 10 των συσκευών που κέρδισαν τις προτιμήσεις των καταναλωτών αυτή την περίοδο. Την ίδια στιγμή μάλιστα η διείσδυση του 5G παγκοσμίως αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά της στις πωλήσεις του κλάδου ενώ η στροφή των καταναλωτών σε πιο ακριβά μοντέλα συνεχίζεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research, Apple και Samsung κυριάρχησαν στη λίστα με τα 10 smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις για το 1ο τρίμηνο του 2024, καταλαμβάνοντας η καθεμία από πέντε θέσεις μην αφήνοντας χώρο σε κανέναν άλλο κατασκευαστή.

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο τα 10 κορυφαία smartphones ήταν όλα 5G ενώ 7 από τα 10 κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα εντάσσονταν στην premium κατηγορία με την τιμή χονδρική τους να ξεπερνά τα 600 δολάρια.

Η πρωτιά της Apple

Στην κορυφή της λίστας των smartphones με τις υψηλότερες πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του έτους βρέθηκε το iPhone 15 Pro Max της Apple. Το μοντέλο Pro Max μάλιστα πέτυχε την πρώτη θέση για πρώτη φορά σε μη εποχικό τρίμηνο της Apple, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές της Counterpoint αντανακλά την προτίμηση των καταναλωτών για high end smartphones. Η σειρά iPhone 15 δε κατάφερε να εξασφαλίσει και τις άλλες δύο θέσεις της «χρυσής» τριάδας, ενώ συνολικά και οι τέσσερις παραλλαγές του iPhone 15 και του iPhone 14 ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων best seller.

Στην περίπτωση της Apple η σειρά Apple Pro φάνηκε να κερδίζει σε δημοτικότητα καθώς τα μοντέλα της κατέγραψαν τις μισές εκ του συνόλου των πωλήσεων των Apple smartphones. Να θυμίσουμε ότι το αντίστοιχο ποσοστό το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν μόλις 24%. Σύμφωνα με την Counterpoint μάλιστα τα Pro iPhones έχουν γίνει οι κύριοι παράγοντες εσόδων για την Apple, συνεισφέροντας πάνω από το 60% της αξίας των πωλήσεών της το α’ τρίμηνο του 2024 καθώς οι καταναλωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για πιο προηγμένα χαρακτηριστικά.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η genAI σειρά της Samsung

Στον αντίποδα, η έγκαιρη ανανέωση της σειράς της Samsung αλλά και οι καινοτομίες που παρουσίασε τα S24 smartphones χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, συνέβαλαν αισθητά ώστε η Samsung να εξασφαλίσει δύο θέσεις στο top 10 των smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις το 1ο τρίμηνο του 2024.

Η παραλλαγή Ultra βρέθηκε στην πέμπτη των 10 κορυφαίων best seller, ενώ η βασική εκδοχή του S24 κέρδισε την ένατη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως. Να θυμίσουμε ότι η σειρά S24 ήταν η πρώτη που έφτασε στην αγορά με χαρακτηριστικά και δυνατότητες GenAI, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικό περιεχόμενο και να βιώνουν ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης με τα smartphones τους.

Συνεχίζεται η στροφή των καταναλωτών σε πιο ακριβά κινητά

Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν την τάση των καταναλωτών να δαπανούν περισσότερα για ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο, παρατείνοντας ωστόσο το χρονικό διάστημα που το κρατούν. Όπως επισημαίνει και η Counterpoint «oι καταναλωτές διατηρούν τα smartphones τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που τους οδηγεί στην επιλογή ενός premium μοντέλου, ώστε οι συσκευές τους να παραμένουν τεχνολογικά επίκαιρες για περισσότερο καιρό».

Πηγή: insider.gr//Νίκη Παπάζογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments