Οδηγός

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι [Ημερομηνίες]

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι [Ημερομηνίες]

Πηγή Φωτογραφίας: freepikΤις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Στις 28/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Στις 30/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Οι συντάξεις από το 2025 θα υπολογίζονται βάσει νέου δείκτη μισθών

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στην Naftemporiki TV ανέφερε πως συγκροτείται αυτές τις μέρες η επιτροπή για την κατασκευή του δείκτη μισθών που προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως ξεκαθάρισε με βάση τη μεταβολή αυτού του δείκτη θα γίνονται οι αναπροσαρμογές που προβλέπει η σχετική νομοθεσία (συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης, ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, εισφορές αυτοαπασχολουμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.

Ενώ τόνισε ότι  οι υπολογισμοί θα επηρεάσουν τις συντάξεις από το 2025 και εντεύθεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments