Πολιτική

Μαρινάκης: Προκλητική και προσβλητική η στάση της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας

Μαρινάκης: Προκλητική και προσβλητική η στάση της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Η επιλογή της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας να προσφωνήσει τη χώρα της ως "Μακεδονία", είναι προκλητική και προσβλητική», ανέφερε τη Δευτέρα (13/05), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Η επιλογή της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας να προσφωνήσει τη χώρα της ως "Μακεδονία", είναι προκλητική και προσβλητική», ανέφερε τη Δευτέρα (13/05), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Η επιλογή της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας να προσφωνήσει τη χώρα της ως “Μακεδονία”, είναι προκλητική και προσβλητική», ανέφερε τη Δευτέρα (13/05), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολικών συντακτών.

Το 2018, όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, «η Νέα Δημοκρατία -ως αντιπολίτευση- την είχε καταψηφίσει. Τότε μάλιστα, είχαμε χρησιμοποιήσει και όλα τα θεσμικά εργαλεία που διαθέτει η αντιπολίτευση για να μην ψηφιστεί. Ωστόσο, σεβόμαστε απολύτως τα όσα έχουν ψηφιστεί και έχουμε υποχρέωση να τα εφαρμόσουμε. Είμαστε ένα Κράτος με συνέχεια».

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε ειλικρινής και ξεκάθαροι. Συνιστούμε και στην αξιωματική αντιπολίτευση να βάζει πρώτα το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον», σημείωσε ο Π. Μαρινάκης.

«Στόχος της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, είναι να διατηρούνται ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στο ανώτατο επίπεδο, ώστε οι σχέσεις να προχωρούν στο επόμενο βήμα, αλλά και να γίνει από τους δύο ηγέτες η επισκόπηση της προόδου στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στους τομείς συνεργασίας που έχουν συμφωνηθεί», υπογράμμισε ο Π. Μαρινάκης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα στην Άγκυρα και την επικείμενη συνάντηση του με τον πρόδερο της Τουρκίας, Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ γεωπολιτικά, αμυντικά, διπλωματικά και με μια οικονομία πολύ πιο ισχυρή και ανθεκτική σε περιόδους αλλεπάλληλων κρίσεων. Η χώρα μας επιδιώκει τη διατήρηση του κλίματος διαλόγου με την γειτονική χώρα, ενώ οι ελληνικές θέσεις διατυπώνονται πάντοτε ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό και η Ελλάδα ισχυροποιείται στην πράξη», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πιστεύουμε ότι ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια, όπως υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα οι δύο ηγέτες είχαν υιοθετήσει την Διακήρυξη των Αθηνών, ενώ είχαν υπογραφεί 15 συμφωνίες και μνημόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Δείτε το LIVE:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments