Πολιτική

Μητσοτάκης Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε το δείπνο – Τι περιελάμβανε το γεύμα [vid]

Μητσοτάκης Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε το δείπνο – Τι περιελάμβανε το γεύμα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Πλούσιο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η τουρκική πλευρά για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Αυτό μεταξύ άλλων περιελάμβανε λαδερά, όπως αγκινάρες και κουκιά, αλλά και κρεατοφαγικές επιλογές όπως φιστικλί κεμπάπ (κεμπάπ με φιστίκι) και παϊδάκια.

Κυριάρχησαν το κανονάκι και το ούτι στη μουσική της εκδήλωσης

Πλούσιο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η τουρκική πλευρά για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Αυτό μεταξύ άλλων περιελάμβανε λαδερά, όπως αγκινάρες και κουκιά, αλλά και κρεατοφαγικές επιλογές όπως φιστικλί κεμπάπ (κεμπάπ με φιστίκι) και παϊδάκια.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ντολμαδάκια, τα οποία οι δύο ηγέτες είχαν φάει και στην Αθήνα, στην προηγούμενη συνάντησή τους, τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ για γλυκό προσφέρθηκε μπακλαβάς και χαλβάς.

Το κλίμα, σύμφωνα με το «Mega», ήταν πολύ καλό, κάτι που φαινόταν και στις κινήσεις των δύο ηγετών. Το δείπνο συνόδευσαν ήχοι από παραδοσιακή μουσική της Τουρκίας, στην οποία κυριαρχούσαν το κανονάκι και το ούτι.

Στο τέλος του έτους η νέα συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας

Κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν μετά το πέρας της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διήρκεσε συνολικά περισσότερο από μιάμιση ώρα μαζί με τις διευρυμένες επαφές ότι συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διεθνούς ατζέντας, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και στην Ουκρανία.

Τα ίδια πρόσωπα σημείωναν, μάλιστα, ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα περί το τέλος του έτους. Επίσης, συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι ελληνοτουρκικές συναντήσεις επί τη βάση των τριών αξόνων, που είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντησή τους στο Βίλνιους, ήτοι πολιτικός διάλογος, θετική ατζέντα και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments